Potentilla tridentata 'Nuuk'

Ganzerik
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ganzerik

De Potentilla tridentata 'Nuuk', ook wel Ganzerik genoemd is een semi- wintergroene vaste plant die ook als bodembedekker gebruikt kan worden. Oorspronkelijk komt de Potentilla tridentata 'Nuuk' uit het gebergte waardoor deze plant ook goed toepasbaar is in rotstuinen. 

Potentilla tridentata 'Nuuk' bloeit vrij uitbundig met witte, schotelvormige bloemen in de maanden mei tot juli. Het donkergroene blad is driedelig en heeft een frisse glans. De standplaats van de Potentilla tridentata 'Nuuk' dient een zonnige en/of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst voedselrijke (licht vochtige) en luchtige bodem. Stenige en grinderige gronden wordt zeer goed verdragen door de plant.

Uiteindelijk bereikt de Potentilla tridentata 'Nuuk' een hoogte van zo'n 15-20 cm. Deze vaste plant is perfect te gebruiken voor in een border maar ook in vakbeplanting als bodembedekker. Ook als voegenvuller in rotstuinen is deze vaste plant erg geschikt. Verder is de plant goed winterhard (tot wel -25 graden) en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. De Potentilla tridentata 'Nuuk' laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten.

De Potentilla tridentata 'Nuuk' (Ganzerik) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Potentilla tridentata 'Nuuk'

Artikelnummer
41
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Potentilla (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant
 • Voorkomt onkruid

  Potentilla tridentata 'Nuuk' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Potentilla tridentata 'Nuuk'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Potentilla tridentata 'Nuuk' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Potentilla tridentata ‘Nuuk’ dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige en/of half beschaduwde standplaats. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Potentilla tridentata ‘Nuuk’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Potentilla tridentata ‘Nuuk’ is een veelal groenblijvende bodembedekker en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Alleen bij koude winters kan de plant (deels) zijn blad verliezen. Uitgebloeide bloemen kunnen na de bloeiperiode weggesnoeid worden om nieuwe groei en bloei te stimuleren. In het voorjaar kun je de lelijke/bruine bladeren van de Potentilla tridentata ‘Nuuk’ wegsnoeien (snoeischaar). Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan kan de plant in het voorjaar volledig worden teruggesnoeid. De plant zal dan vervolgens weer volledig opnieuw uitlopen.


  Water geven

  De Potentilla tridentata ‘Nuuk’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Na verloop van tijd kan de Potentilla tridentata ‘Nuuk’ zijn groeikracht verliezen. Om te voorkomen dat de plant is zijn geheel verpietert is het belangrijk om de plant te scheuren. Zodra je merkt dat de plant ten opzichte van andere jaren zijn groeikracht is verloren, is het belangrijk om te gaan scheuren. Hierbij wordt de vaste plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven, liefst op een bewolkte dag. Vervolgens splits je de kluit in meerdere plantdelen. Oude delen kun je hierbij het beste weggooien en de jonge plantdelen dienen vervolgens weer teruggeplant te worden. Dit proces geeft een trigger aan de Potentilla tridentata ‘Nuuk’ waardoor vervolgens de jonge plantdelen weer groeikrachtig beginnen uit te lopen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Potentilla tridentata 'Nuuk'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.