Primula denticulata 'Alba'

Sleutelbloem
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Sleutelbloem

De Primula denticulata 'Alba', ook wel Sleutelbloem of Kogelprimula genoemd is een klein-blijvende en compacte vaste plant met een rozetvormende groeiwijze. Het langwerpige tot lepelvormige blad is aan de rand getand en heeft een groene kleur. Opvallend detail is de donzige witte onderzijde van het blad. In de maanden april en mei bloeit de Primula denticulata 'Alba' met prachtige witte bloempjes waarbij alle bloemen samen een prachtige bolvormige bloei vormen. Uiteindelijk kan de Primula denticulata 'Alba'  een hoogte bereiken van zo'n 20 tot 25 cm hoog.

De standplaats van de Primula denticulata 'Alba' dient bij voorkeur een zonnige (eventueel half beschaduwde) plek in de tuin te zijn op een vochthoudende bodem. Aangezien de plant niet goed tegen droogte kan is het aan te raden om de bodem rondom de Primula denticulata 'Alba'  te voorzien van een mulchlaag. Dit vertraagd uitdroging van de bodem. Daarbij leent deze vaste plant zich perfect voor in een border, als balkonplant of langs de waterkant. Verder is de Primula denticulata 'Alba' goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Primula denticulata 'Alba' (Sleutelbloem) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Primula denticulata 'Alba'

Artikelnummer
278
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Primula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Trekt bijen aan

  Primula denticulata 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Primula denticulata 'Alba'.
  Primula denticulata 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Primula denticulata ‘Alba’ winterhard en potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Primula denticulata ‘Alba’ op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een plantafstand van ± 16 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden. Zeker op zonnige standplaatsen dient de bodem voldoende vochtig te blijven.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Primula denticulata ‘Alba’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Primula denticulata ‘Alba’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  Snoei de uitgebloeide bloemen van de Primula denticulata ‘Alba’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 1-2 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter.


  Water geven

  De Primula denticulata ‘Alba’ heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.


  Bijzonderheden

  Door ieder jaar wat compost bij de Primula denticulata ‘Alba’ te strooien verhoog je het organische gehalte van de bodem. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant. Daarbij kan de bodem beter vocht vasthouden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Primula denticulata 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.