Primula denticulata 'Rubin'

Sleutelbloem
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Sleutelbloem

De Primula denticulata 'Rubin', ook wel Sleutelbloem, Kogelprimula of Bolprimula genoemd is een laagblijvende vaste plant met een compacte, rozetvormende groeiwijze. In het voorjaar (april en mei) bloeit de Primula denticulata 'Rubin' met paarse tot karmijnrode bloempjes. Deze kleine bloempjes staan mooi gegroepeerd en vormen samen een bloeiende bol. De bolvormige bloem groeit aan een stengel en steekt sierlijk boven het bladerdek uit. Deze bladeren hebben een lepelvormige tot langwerpige groeiwijze, zijn aan de rand gekarteld en hebben een donzige, witte onderkant. Zodra de Primula denticulata 'Rubin' in bloei staat is het een echte eyecatcher in je tuin!

De standplaats van de Primula denticulata 'Rubin' dient bij voorkeur een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedzame grond. Zorg dat de bodem voldoende vochtig blijft, zeker op zonnige standplaatsen aangezien deze plant droogte niet goed verdraagt. Uiteindelijk kan de Primula denticulata 'Rubin' een hoogte bereiken van zo'n 25 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, zowel in groepsbeplanting als randbeplanting maar ook in een pot, plantenbak of langs een vijver (oever). De Primula denticulata 'Rubin' is goed winterhard, heeft weinig onderhoud nodig en kan makkelijk gecombineerd worden met andere tuinplanten.

De Primula denticulata 'Rubin' (Sleutelbloem) koopt u voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Primula denticulata 'Rubin'

Artikelnummer
280
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Primula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Paars, Rood
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Trekt bijen aan

  Primula denticulata 'Rubin' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Primula denticulata 'Rubin'.
  Primula denticulata 'Rubin' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Primula denticulata ‘Rubin’ dient de plantafstand per vierkante meter zo’n 12 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige of half beschaduwde standplaats op een vochthoudende grond. Omdat de plant potgekweekt en winterhard is kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Primula denticulata ‘Rubin’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Primula denticulata ‘Rubin’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De tuinplant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  De Primula denticulata ‘Rubin’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Primula denticulata ‘Rubin’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 1-2 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op schade door vorst in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen bevriezing van de plant. Uitgebloeide bloemen mogen wel direct weggesnoeid worden, dit stimuleert tevens de vorming van nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  De Primula denticulata ‘Rubin’ heeft een normale tot bovengemiddelde waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding. Zorg dat de bodem voldoende vochtig blijft, de Primula denticulata ‘Rubin’ is namelijk niet goed droogtetolerant.


  Bijzonderheden

  Strooi ieder voorjaar wat compost rondom de Primula denticulata ‘Rubin’. Dit zorgt ervoor dat de bodem voldoende humusrijk blijft waardoor water in de grond ook beter vastgehouden kan worden. Dit komt de groei en bloei van de vaste plant ten goede.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Primula denticulata 'Rubin'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.