Primula vialii

Sleutelbloem
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Sleutelbloem

De Primula vialii, ook wel Sleutelbloem genoemd is een prachtige zomerbloeier. In de maanden juni tot en met augustus bloeit de Primula vialii met prachtige violetkleurige bloemen die ontluiken uit rode bloemknoppen. Opvallend kenmerk: de plant bloeit hierbij van onder naar boven. De langwerpige bladeren zijn licht behaard, lancetvormig en groen van kleur.

Hoewel de Primula vialii is ingedeeld bij de vaste planten, kan deze wellicht beter worden gezien als een tweejarige plant aangezien de Steulelbloem vaak geen lang leven is beschoren. Een plant voor de echte tuinliefhebber. De Primula vialii is door middel van zaad wel te vermeerderen dus de levensduur kan bij juist handelen wel verlengt worden.

De standplaats van de Primula vialii dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De grond moet behoorlijk vochtig zijn en kalkarm, in de winter voldoende gedraineerd. Niet te diep planten en in de winter afdekken om bevriezing tegen te gaan, de Primula vialii is namelijk matig winterhard.Uiteindelijk kan de Steulelbloem een hoogte bereiken van circa 30-40 cm. De plant kan zowel in de volle grond worden toegepast (in een border) als in een plantenbak of pot.

De Primula vialii (Sleutelbloem) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Primula vialii

Artikelnummer
112
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Primula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Paars, Rood, Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Matig
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Potgekweekt

  Primula vialii Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Primula vialii.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Primula vialii Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Omdat de Primula vialii matig winterhard is, adviseren wij (ondanks dat de plant potgekweekt is) deze in het voorjaar of de zomer aan te planten. Dit verkleint de kans op vorstschade dan wanneer deze in een ander jaargetijde aangeplant zou worden. Om goed van start te gaan dient eerst de grondbewerking op de juiste wijze verricht te worden. Tips en tricks over grondbewerking en aanplanten vind je op onze pagina: grondbewerking en plantinstructies.

  De plantexperts van Plant & Grow adviseren zo’n 12-15 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde plek in de tuin. Na aanplanten en de eerste weken daarna is het belangrijk om tijdig water te geven zodat de plant niet uitdroogt. Dit zal de groei- en bloeikracht later ten goede komen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Primula vialii heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Primula vialii is een vaste plant die niet gesnoeid hoeft te worden.


  Water geven

  Ten opzichte van andere planten, heeft de Primula vialii een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de (felle) zon. Hoe meer zon de Primula vialii krijgt, hoe vochtiger de grond moet zijn.


  Bijzonderheden

  De Primula vialii is matig winterhard waardoor de plant bij vorst wat extra bescherming kan gebruiken. Lees alle tips op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Primula vialii
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.