Prunella grandiflora 'Alba'

Brunel
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Brunel

De Prunella grandiflora 'Alba', ook wel Bijenkorfje genoemd is een laagblijvende (bladverliezende) vaste plant die ook wel eens als bodembedekker wordt toegepast. Het blad van de Prunella grandiflora 'Alba' is groen van kleur en in de maanden mei, juni, juli en augustus bloeit de Prunella grandiflora 'Alba' rijkelijk met witte bloemen. Deze bloemen zijn erg geliefd bij vlinders en bijen en lijken een beetje op een bijenkorf. Wanneer de uitgebloeide bloempjes niet worden verwijderd zaait de vaste plant zich rijkelijk uit.

De standplaats van de Prunella grandiflora 'Alba' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een niet te droge, goed gedraineerde grond die liefst ook nog iets kalkrijk is. Het Bijenkorfje is breed inzetbaar in de tuin, namelijk als groepsbeplanting en randbeplating in een border, maar ook als rotsplant of bodembedekker. Uiteindelijk bereikt de Prunella grandiflora 'Alba' een hoogte van zo'n 30 cm. De Prunella grandiflora 'Alba' is een onderhoudsarme tuinplant die zich eenvoudig laat combineren met andere vaste planten en tevens goed winterhard.

De Prunella grandiflora 'Alba' (Brunel) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Prunella grandiflora 'Alba'

Artikelnummer
282
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Prunella (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Prunella grandiflora 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Prunella grandiflora 'Alba'.
  Prunella grandiflora 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert een plantafstand van zo'n 12 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Prunella grandiflora ‘Alba’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze vaste plant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Daarbij is de plant volledig winterhard. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Prunella grandiflora ‘Alba’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Prunella grandiflora ‘Alba’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en voorkomt dat de plant zich overmatig uitzaait. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Snoei de Prunella grandiflora ‘Alba’ tot enkele centimeter boven de grond terug. Gebruik hiervoor een snoeischaar of heggenschaar.


  Water geven

  De Prunella grandiflora ‘Alba’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Prunella grandiflora ‘Alba’ na een jaar of 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


  Bijzonderheden

  Om de paar jaar (in het voorjaar) wat compost bij de Prunella grandiflora ‘Alba’ strooien. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei en vitaliteit van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Prunella grandiflora 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.