Prunella grandiflora

Bijenkorfje
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Bijenkorfje

De Prunella grandiflora, ook wel Bijenkorfje of Brunel genoemd is een bladverliezende en laagblijvende vaste plant die ook als bodembedekker kan worden toegepast. Dit komt door de kruipende groeiwijze van de plant. Het eironde blad van de Prunella grandiflora is groen van kleur met aan het uiteinde iets toegespitst. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Prunella grandiflora rijkelijk met paarsblauwe tot violet kleurige bloemen. Deze bloemen zijn erg geliefd bij vlinders en bijen vanwege de relatief grote hoeveelheid nectar. De Nederlandse naam Bijenkorfje heeft de plant te danken aan het feit dat de bloemen wel wat weghebben van een bijenkorf. Na de bloei zaait de plant zich makkelijk uit. 

De standplaats van de Prunella grandiflora dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Voorkeur gaat hierbij uit naar een humus- en voedselrijke grond die iets vochthoudend mag zijn. Kalkrijke gronden worden ook goed verdragen door de Prunella grandiflora. Uiteindelijk bereikt de plant een volwassen hoogte van zo'n 30 cm. De Prunella grandiflora is breed inzetbaar in de tuin, namelijk als groepsbeplanting in een border, als bodembedekkker maar ook als rotsplant. Daarbij laat deze vaste plant zich ook makkelijk combineren met andere tuinplanten. Verder is de Prunella grandiflora goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Prunella grandiflora (Bijenkorfje) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Prunella grandiflora

Artikelnummer
281
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Prunella (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Prunella grandiflora Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Prunella grandiflora. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Prunella grandiflora Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Prunella grandiflora winterhard en potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Prunella grandiflora op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een plantafstand van ± 12 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden. Zorg dat de bodem voldoende humus- en voedselrijk is.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Prunella grandiflora kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de vaste plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een grote behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Prunella grandiflora zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Prunella grandiflora voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de plant in het najaar al wat in kunnen korten, maar snoei in deze periode nooit de plant in zijn geheel terug. Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien en voorkom je dat de plant zich overmatig uitzaait. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  De Prunella grandiflora heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Prunella grandiflora goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 2 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Prunella grandiflora te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Prunella grandiflora strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Prunella grandiflora
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.