Prunus cerasifera 'Nigra'

  • Jaarrond te planten
  • Rijkbloeiend
  • Potgekweekt
Prunus cerasifera 'Nigra' | Kerspruim als meerstammige boom/struik
  • Prunus cerasifera 'Nigra' | Kerspruim bloemen
  • Prunus cerasifera 'Nigra' | Kerspruim
  • Prunus cerasifera 'Nigra' | Kerspruim (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 567
Geslacht: Prunus
Uiteindelijke hoogte: 600 cm
Bloeikleur: Roze
Bloeimaand(en): Maart, April
Bladkleur: Roodbruin
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Vruchtbare en vochthoudende grond
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk. Ingrijpende snoeibuurten (dikke takken) dienen eventueel in de maanden november of december plaatst te vinden. De wat kleine(re) (kruisende) takken mogen in juni naar wens worden teruggesnoeid. Snoei nooit in het voorjaar door de vroege sapstroom en probeer zoveel mogelijk de natuurlijke vorm te behouden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Kerspruim

De Prunus cerasifera 'Nigra', ook wel Kerspruim genoemd is een bladverliezende sierheester / kleine boom met een dichte vertakking die zowel als struikvorm (meerstammig), als kleine boom kan voorkomen. Het blad heeft een rode tot roodbruine kleur, is ovaal tot eivormig en zo'n 6-8 cm lang. De twijgen hebben een donker rode kleur. Tegelijkertijd of net iets voor dat het blad uitloopt bloeit de Prunus cerasifera 'Nigra' zeer uitbundig met roze tot iets wat witte, enkelvoudige bloemen van zo'n 2 á 3 cm groot. Na de bloei kunnen zich rode vruchten ontwikkelen, maar dit gebeurt overigens zelden.

De standplaats van de Prunus cerasifera 'Nigra' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een vruchtbare en vochthoudende grond. Zeker in het begin wanneer de Kerspruim is aangeplant is het verstandig de heester / kleine boom regelmatig water te geven. Hierbij leent de Prunus zich perfect als solitaire heester in een border. Omdat de Kerspruim bij Plant & Grow als struikvorm wordt geleverd en in het najaar zijn blad verliest, heeft deze heester  in de winter een prachtig wintersilhouet. Uiteindelijk kan de plant een hoogte bereiken van zo'n 600 cm en is daarbij goed winterhard.

De Prunus cerasifera 'Nigra' (Kerspruim) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd.


Gerelateerde tuinplanten

Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Prunus cerasifera 'Nigra'

Nog geen reviews toegevoegd