Rhododendron impeditum

Rhododendron
Hoogte plant bij levering
15-20 cm | Ø 17cm Pot
Prijs
9,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 10,99
Va. 6 stuks
€ 10,49
Va. 12 stuks
€ 9,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Rhododendron

De Rhododendron impeditum, ook wel gewoon Rhododendron genoemd is een rijkbloeiende en laagblijvende (bossige) sierheester met een compacte groeiwijze. De plant groeit vrij traag en wordt niet veel hoger dan zo'n 30-40 cm. Hierdoor is de plant perfect te gebruiken in de wat kleinere tuinen. In de maanden april en mei bloeit deze dwerg Rhododendron impeditum met prachtige paarse tot lilakleurige, trechtervormige bloempjes. De ovaalvormige bladeren zijn wat dofgroen van kleur, klein en leerachtig. Deze heester is in ons klimaat volledig winterhard en laat zich daarbij eenvoudig combineren met andere (zuurminnende) tuinplanten.

De standplaats van de Rhododendron impeditum dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een vochthoudende bodem. Een Rhododendron groeit het beste op een zure, humusrijke grond waardoor het aan te raden is om jaarlijks wat turfgrond toe te voegen. Eventueel kan de bodem nog aangevuld worden met een laag houtsnippers om uitdrogen van de bodem te vertragen. De Rhododendron impeditum is een perfect borderplant, zowel solitair als in groepsbeplanting. Ook als potplant of in rotstuinen is deze heester perfect te gebruiken. 

De Rhododendron impeditum (Rhododendron) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Rhododendron impeditum

Artikelnummer
150
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Rhododendron (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
15-20 cm Ø 17cm Pot
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Paars
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Zure grond, Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Rijkbloeiend

  Rhododendron impeditum Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Rhododendron impeditum.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Rhododendron impeditum Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Rhododendron impeditum aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen. Gebruik bij het aanplanten (in het plantgat) turf. De Rhododendron impeditum is zuurminnend en zal daardoor vele malen beter groeien.

  Om te zorgen dat de borderplant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een Ø 17cm potmaat) zo’n 1 tot 3 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Rhododendron impeditum twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt, bij voorkeur Pokon Bio Tuinmest. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Rhododendron impeditum met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  De Rhododendron impeditum hoeft niet gesnoeid te worden. Het enige wat je eventueel weg zou kunnen nemen zijn de uitgebloeide bloemen.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Rhododendron impeditum uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) verdampt er veel vocht in de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de sierheester meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond. Aangezien de Rhododendron impeditum vrij oppervlakkig wortelt zal de heester gemiddeld genomen sneller water nodig hebben dan andere planten in de tuin (droogt sneller uit). Houdt hier dus rekening mee. Eventueel zou je de bodem aan kunnen vullen met een mulchlaag zoals bijvoorbeeld houtsnippers. Dit vertraagd de uitdroging van de bovenste laag grond.


  Bijzonderheden

  Strooi ieder voorjaar rijkelijk turf rondom de Rhododendron impeditum. Dit zorgt ervoor dat de bodem voldoende zuur blijft. Een zure grond zorgt weer voor een betere groei en bloei van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Rhododendron impeditum
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.