Rhododendron 'Shamrock'

Rhododendron
Hoogte plant bij levering
15-20 cm | Ø 17cm Pot
Prijs
9,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 10,99
Va. 6 stuks
€ 10,49
Va. 12 stuks
€ 9,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Rhododendron

De Rhododendron 'Shamrock' is een langzaam groeiende en groenblijvende sierheester die ongeveer net zo breed als hoog wordt (50 cm). De plant heeft een vrij compacte vorm. De elliptische, ovaalvormige bladeren zijn groen (tot groengeel) van kleur en leerachtig. In de maanden april en mei bloeit deze Rhododendron 'Shamrock' met prachtige trompetvormige, lichtgele bloempjes die in trosjes bij elkaar staan. De heester leent zich perfect voor in een border, in rotstuinen en als potplant. Ook als groepsbeplanting kan de Rhododendron 'Shamrock'  goed worden toegepast, bijvoorbeeld onder grote bomen in de half schaduw.

De standplaats van de Rhododendron 'Shamrock' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een vochthoudende, zure grond. Gebruik bij aanplanten tuinturf en strooi vervolgens jaarlijks turf rondom de plant om de bodemconditie op pijl te houden. De Rhododendron 'Shamrock' wortelt vrij oppervlakkig waardoor het verstandig is om de bovenste laag grond aan te vullen met een mulchlaag (bijvoorbeeld houtsnippers), dit vertraagd de uitdroging van de bodem. Verder is de plant goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig.

De Rhododendron 'Shamrock' (Rhododendron)) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Rhododendron 'Shamrock'

Artikelnummer
151
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Rhododendron (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
15-20 cm Ø 17cm Pot
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Geel
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Zure grond, Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Potgekweekt

  Rhododendron 'Shamrock' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Rhododendron 'Shamrock'.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Rhododendron 'Shamrock' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Rhododendron ‘Shamrock’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode. Gebruik bij het aanplanten tuinturf, de Rhododendron ‘Shamrock’ is namelijk een zuurminnende tuinplant.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Rhododendron ‘Shamrock’ op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van 1 tot 3 stuks per vierkante meter aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Rhododendron ‘Shamrock’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Rhododendron ‘Shamrock’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  De Rhododendron ‘Shamrock’ hoeft niet gesnoeid te worden. Het enige wat je eventueel weg zou kunnen nemen zijn de uitgebloeide bloemen. Zonder snoei blijft de plant het beste in model.


  Water geven

  De Rhododendron ‘Shamrock’ heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de sierheester in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten. Eventueel kun je de bovenste laag van de grond aanvullen met een laag houtsnippers, dit vertraagd uitdroging van de bodem.


  Bijzonderheden

  Strooi ieder voorjaar rijkelijk tuinturf rondom de Rhododendron ‘Shamrock. Dit zorgt ervoor dat de grond voldoende zuur blijft. De plant komt dan het beste tot zijn recht.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Rhododendron 'Shamrock'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.