Sagina subulata

Priemvetmuur 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Priemvetmuur

De Sagina subulata, ook wel Priemvetmuur genoemd is een groenblijvende bodembedekker die erg veel weg heeft van mos. De Sagina subulata bloeit met veel kleine witte bloempjes in de maanden mei en juni en groeit zodenvormend. De Priemvetmuur is in combinatie met het Stipa gras erg mooi en een must have voor in een rotstuin. Hierbij leent deze bodembedekker zich perfect voor in vakbeplanting, randbeplanting of in een border. Ook als beplanting tussen stapstenen of in Oostere tuinen is de Sagina subulata erg geschikt. Daarbij is het een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft.

In het wild groeit de Sagina subulata op kalkarme gronden, waardoor wordt geadviseerd om geen kalkhoudende meststoffen toe te dienen. De standplaats van de Vetmuur dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Hoe zonniger de standplaats, hoe voller de bloei. De plant wordt niet veel hoger dan een centimeter of 5. De Sagina subulata is incidenteel beloopbaar, dus niet geschikt als vervanger voor gras. Goed winterhard.

De Sagina subulata (Priemvetmuur) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Sagina subulata

Artikelnummer
43
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Sagina (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
5 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Voorkomt onkruid

  Sagina subulata Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Sagina subulata. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Sagina subulata Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Sagina subulata aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de Sagina subulata goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 15-18 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Sagina subulata goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziektes.

  Aangezien de Sagina subulata zodenvormend groeit zul je de mestkorrels sneller op de plant strooien dan daartussen. Juist dat laatste (er tussen) is het meest gewenst. Gebruik altijd een organische meststof. Bij kunstmest is de kans op bladverbranding stukken groter. Voorkom 'hoopjes' mest, dus verdeel de mestkorrels zorgvuldig per vierkante meter. Indien mogelijk de mestkorrels vermalen tot kleine(re) korrels en dan pas uitstrooien. Na bemesten de Sagina subulata rijkelijk besproeien zodat de mestkorrels die nog op de plant liggen zoveel mogelijk tussen de bodembedekker komen (in contact met de aarde).

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de Sagina subulata. 


  Snoeien

  Ten opzichte van andere planten, hoeft de Sagina subulata niet gesnoeid te worden. Als je de Sagina subulata in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen.


  Water geven

  De Sagina subulata heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.


  Scheuren

  In tegenstelling tot veel andere vaste planten, hoeft de Sagina subulata niet gescheurd te worden om zijn bloei- en groeikracht te behouden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Sagina subulata
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.