Salvia nemorosa 'Ostfriesland'

Salie 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Salie

De Salvia nemorosa 'Ostfriesland', ook wel Salie genoemd is een bladverliezende vaste plant met een compacte, opgaande groeiwijze en rijke bloei. De aromatische bladeren zijn donkergroen van kleur en ovaal tot langwerpig van vorm. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Salvia nemorosa 'Ostfriesland' zeer rijkelijk met prachtige paarse bloemaren die erg geliefd zijn onder de vlinders, bijen en hommels. Uiteindelijk kan de Salie een hoogte bereiken van circa 50 cm hoog.

De standplaats van de Salvia nemorosa 'Ostfriesland' dient een zonnig plekje in de tuin te zijn op een goede tuingrond. Voorkom hierbij te natte gronden in de winter. Deze populaire vaste plant kan perfect worden toegepast als borderplant. Hierbij is de plant erg mooi als groepsbeplanting, maar laat zich ook heel eenvoudig combineren met andere tuinplanten. Goed winterhard.

De Salvia nemorosa 'Ostfriesland' (Salie) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Salvia nemorosa 'Ostfriesland'

Artikelnummer
114
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Salvia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende en opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Trekt bijen aan

  Salvia nemorosa 'Ostfriesland' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Salvia nemorosa 'Ostfriesland'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Salvia nemorosa 'Ostfriesland' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 9 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de vaste plant goed kan gebruiken omdat de Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de vaste plant. De Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  De Salvia nemorosa 'Ostfriesland' kan het beste na de bloei direct en volledig worden teruggesnoeid tot een hoogte van zo'n 5-10 cm boven de grond. De plant zal vervolgens dat zelfde seizoen nog opnieuw uitlopen en in de meeste gevallen voor een tweede keer bloeien (vaak wel iets minder rijkelijk). Laat na de tweede bloei wel de uitgebloeide bloemen en stengels aan de plant zitten. Deze kunnen vervolgens in het vroege voorjaar tot zo'n 5-10 cm worden teruggesnoeid. De afgestorven plantdelen bieden de plant in de winter namelijk nog bescherming bij vorst.


  Water geven

  De Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Salvia nemorosa 'Ostfriesland'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.