Sedum acre

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 115
Geslacht: Sedum
Uiteindelijke hoogte: 10 cm
Bloeikleur: Geel, Groen
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur kalkminnend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Sedum acre kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Muurpeper

De Sedum acre, ook wel Muurpeper genoemd is een bodembedekkende, tapijtvormende vaste plant die jaarrond bladhoudend is. Het langwerpige tot afgeplat-eironde blad (vlezig) is zeer klein, schubachtig en groen van kleur. In de zon kan het blad naar felrood verkleuren. Omdat de plant in het blad vocht opslaat verdraagt de Muurpeper droge periodes zeer goed.

De bloeiperiode van de Sedum acre is in de maanden juni, juli en augustus, waarbij er zich talrijke kleine stervormige gele bloempjes ontwikkelen. Zodra de bodembedekker in bloei staat worden insecten aangetrokken. 

De standplaats van de Sedum acre dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De Muurpeper groeit goed op voedselarme en droge gronden. Bemest de plant dus niet teveel. Uiteindelijk bereikt de Sedum acre een hoogte van zo'n 5-10 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor aan de rand van een border, als groepsbeplanting (in vakken) of tussen stapstenen, muurtjes en keien (rotstuin). Daarnaast wordt de Sedum acre vaak gebruikt voor de zogenoemde 'groene daken'. Verder is de plant goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Sedum acre (Muurpeper) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Sedum acre combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Sedum acre.


€ 2,59
Heuchera 'Regina' Purperklokje
Purperklokje
Heuchera 'Regina'
ZonHalfschaduw
 
 
40cm
€ 1,49
Alchemilla erythropoda Dwergvrouwenmantel
Dwergvrouwenmantel
Alchemilla erythropoda
Halfschaduw
 
 
40cm
€ 1,29
Sagina subulata Priemvetmuur
Priemvetmuur
Sagina subulata
ZonHalfschaduw
 
5cm


Verzorging en onderhoud Sedum acre


Aanplanten

Voordat de Sedum acre aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 12 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

In tegenstelling tot veel andere planten, groeit de Sedum acre het beste op schrale, voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar en beetje bemesten is voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit de plant juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel bemesting krijgt.


Snoeien

De Sedum acre hoeft niet gesnoeid te worden.


Water geven

De Sedum acre kan goed tegen warmte en droge periodes. De plant heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere vaste plant water nodig om te kunnen groeien.


Scheuren

De Sedum acre hoeft niet gescheurd te worden. De plant zaait zichzelf in rap tempo uit waardoor deze vaste plant zichzelf jaar na jaar vernieuwd.Reviews over de Sedum acre

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes