Sierheesters

Sierheesters online kopen, in alle soorten, maten en kleuren
Online heesters kopen voor in de tuin of balkon? Bekijk nu ons uitgebreide assortiment sierheesters, allen tegen een zéér scherpe prijs en vers van de kweker! Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte plant? Maak dan gebruik van onze online zoekfunctie om zo tot de geschikte (bladhoudende) heesters te komen.

In de collectie van Plant & Grow vind je diverse (groenblijvende) sierheesters, van bloeiende tot langzaam groeiende, van wintergroene struiken tot aan grote exemplaren. Voor iedere tuin en voor ieder budget kan gegarandeerd een plant worden gevonden. Wacht niet langer met je tuin of balkon op te vrolijken en koop je heesters online bij Plant & Grow.

Meer informatie

 
€ 34,99
Corylus avellana Hazelaar
ZonHalfschaduw
 
500cm
€ 36,99
Corylus avellana 'Contorta' Kronkelhazelaar
ZonHalfschaduw
 
300cm
€ 39,99
Corylus avellana 'Red Majestic' Roodbladige kronkelhazelaar
Roodbladige kronkelhazelaar
Corylus avellana 'Red Majestic'
ZonHalfschaduw
 
300cm
€ 34,99
Corylus maxima 'Purpurea' Roodbladige hazelaar
Roodbladige hazelaar
Corylus maxima 'Purpurea'
ZonHalfschaduw
 
500cm
€ 9,99
Cotinus coggygria 'Royal Purple' Pruikenboom
ZonHalfschaduw
 
 
 
300cm
€ 42,99
Cotinus coggygria 'Young Lady' Pruikboom
ZonHalfschaduw
 
 
 
200cm
€ 39,99
Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' Tweestijlige meidoorn
ZonHalfschaduw
 
 
700cm
€ 42,99
Decaisnea fargesii Augurkenstruik
Augurkenstruik
Decaisnea fargesii
Zon
 
 
300cm
€ 7,99
Enkianthus campanulatus Pronkklokje
ZonHalfschaduw
 
 
250cm
€ 10,99
Euonymus alatus Kardinaalshoed
Kardinaalshoed
Euonymus alatus
ZonHalfschaduw
 
180cm
€ 10,99
Euonymus alatus 'Compactus' Kardinaalshoed
ZonHalfschaduw
 
150cm
€ 1,79
Euonymus fortunei 'Blondy' Kardinaalsmuts
Halfschaduw
50cm
€ 1,49
Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' Bontbladige kardinaalsmuts
Bontbladige kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Harlequin' Kardinaalsmuts
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Minimus' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Minimus'
ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
25cm
€ 1,99
Euonymus fortunei 'Silver Carpet' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Silver Carpet'
ZonHalfschaduw
30cm
€ 2,69
Euonymus fortunei 'Silverstone' Kardinaalshoed
ZonHalfschaduwSchaduw
40cm
€ 37,99
Euonymus phellomanus Kardinaalsmuts
Kardinaalsmuts
Euonymus phellomanus
ZonHalfschaduw
 
 
250cm
€ 12,99
Exochorda macrantha 'The Bride' Parelstruik
Zon
 
200cm
€ 39,99
Exochorda racemosa 'Niagara' Parelstruik
Zon
 
120cm
€ 5,95
Forsythia intermedia 'Goldrausch' Chinees klokje
ZonHalfschaduw
 
250cm
€ 32,95
Forsythia intermedia 'Weekend' Chinees klokje
ZonHalfschaduw
 
200cm
€ 38,95
Fothergilla major Lampenpoetserstruik
Lampenpoetserstruik
Fothergilla major
ZonHalfschaduw
 
200cm
€ 39,99
Halesia carolina Sneeuwklokjesboom
Sneeuwklokjesboom
Halesia carolina
Zon
 
600cm
€ 9,99
Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' Hibiscus
ZonHalfschaduw
 
 
 
200cm
€ 9,99
Hibiscus syriacus 'Red Heart' Hibiscus
ZonHalfschaduw
 
 
200cm
€ 8,99
Hydrangea anomala petiolaris Klimhortensia
ZonHalfschaduwSchaduw
 
500cm
€ 7,99
Hydrangea arborescens 'Annabelle' Hortensia
€ 7,99
Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' Schermhortensia
Halfschaduw
 
 
180cm
€ 8,99
Hydrangea paniculata 'Limelight' Pluimhortensia
ZonHalfschaduw
 
 
150cm
€ 1,99
Ilex crenata 'Convexa' Japanse hulst
ZonHalfschaduwSchaduw
 
80cm
€ 6,99
Ilex crenata 'Golden Gem'  Chinese hulst
ZonHalfschaduwSchaduw
 
120cm
€ 1,99
Ilex crenata 'Stokes' Hulst
ZonHalfschaduwSchaduw
 
120cm
 
‹ Vorige pagina
Volgende pagina ›

Sierheesters voor 'body' in de tuin!

Sierheesters vormen het geraamte van de tuin en zijn hierdoor onmisbaar. Ze zorgen voor vulling, hoogte en kleur en zijn in verschillende soorten en mate verkrijgbaar. Een heester of struik, zoals de sierheester ook wel wordt genoemd is onder te verdelen in 5 categorieën, namelijk de bladverliezende-, bladhoudende-, bodembedekkende- (zoals de Cornus canadensis en Euonymus fortunei 'Harlequin'), bes- en bloeiheester. Iedere categorie vormt zijn eigen sierwaarde en toepassing in de tuin. Door de juiste sierheesters te kiezen die aansluiten bij je wensen kan jaarrond een aantrekkelijke tuin worden gecreëerd. Alle heesters die Plant & Grow aanbied zijn potgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel flink ontwikkelt waardoor je met de juiste verzorging succes verzekerd bent. Per heester worden uitgebreide productomschrijvingen gegeven zodat je als klant altijd de best passende sierheesters kunt kopen. In de webshop van Plant & Grow vind je verschillende struiken soorten: sommige geschikt voor in de schaduw, andere voor in de volle zon.

 

Wat zijn heesters?

Onder een heester, struik of sierheester verstaan we een plant die in of net iets boven de grond takken vormen die verhouten. Ieder jaar groeit er een stukje aan welke naarmate de takken ouder worden, steeds meer verhouten. In tegenstelling tot een boom vormen de meeste struiken geen duidelijke hoofdstam maar bestaat de plant uit meerdere (grote) takkenstelsels. Er zijn vele heestersoorten die worden toegepast in onze tuinen. De groeiwijze kan per sierheester wel enorm verschillen. Zo zijn er heesters die bodembedekkend groei, sommige meer in de breedte en ander juist een meer opgaande vorm. De hoogte kan hierdoor per tuinplant variëren waarbij de meeste struiken niet hoger worden dan 3 tot 4 meter. Naarmate de plant ouder wordt krijgen de planten een volwassen, imposante uitstraling. Vooral bladverliezende sierheesters hebben dan in de wintermaanden een mooi wintersilhouet. Heesters zijn decoratief dankzij de (of combinatie van) bloemen, bessen, blad, herfstkleur, vorm of bast van de plant (denk hierbij bijvoorbeeld aan een Euonymus alatus 'Compactus'). Bloeiende struiken leveren daarbij ook nog een belangrijke ecologische waarde voor de hommels, bijen en vlinders.

 

Hoe worden struiken gebruikt in de tuin?

Heesters zorgen voor volume en zijn samen met bomen de ruggengraat van je tuin. Wanneer je een (nieuwe) tuin gaat aanleggen is het belangrijk om eerst de sierheesters (eventueel ook bomen) in te 'tekenen'. Zodra je weet waar je welke sierstruik neer wilt zetten, groepeer je hier andere tuinplanten rondom heen. Dit kunnen bijvoorbeeld vaste planten, bodembedekkers of siergrassen zijn. Combineer hierbij planten met dezelfde eigenschappen voor het mooiste (eind)resultaat. Dit zorgt voor een fleurig en levend geheel. Uit de praktijk is gebleken om voor één groenblijvende sierheester drie bladverliezende heesters te planten voor een juiste verhouding in de tuin (1 op 4). Om tot de tuinplanten te komen kun je gebruik maken van de optie 'verfijnt zoeken' aan de linkerzijde van de website waardoor het voor iedereen mogelijk is om gemakkelijk online sierheesters te bestellen. Over het algemeen worden heesters op de volgende manieren gebruikt in de tuin:

  • Als solitair of in (kleine) groepen bij elkaar in een border, in combinatie met andere tuinplanten zoals siergrassen, vaste planten en (winterharde) borderplanten. De Enkianthus campanulatus en Decaisnea fargesii zijn zeer decoratief als solitaire struik.
  • Als potplant/kuipplant voor op het balkon of terras. De Nandina domestica 'Obsessed' en Leucothoe 'Zeblid' zijn hiervoor zeer geschikt evenals een Picea glauca 'Conica'.
  • Kleine lage heesters (zoals een Dwergrhododendron) kunnen goed toegepast worden in plantenbakken of met vaste planten in een border.
  • Sierheesters kunnen in de wat grotere tuinen ook goed als groepsbeplanting worden toegepast. Struiken in de tuin met bloemen (zoals de Hortensia) kunnen zorgen voor een kleurenspektakel!
  • Een terras of zithoek kan op een speels wijze worden afgeschermd (privacy) door gebruikt te maken van de wat hogere groenblijvende heesters. Ook minder fraaie elementen zoals de kliko kunnen met wintergroene heesters worden afgeschermd. Een veelgebruikte groenblijvende struik is bijvoorbeeld de Elaeagnus ebbingei of hulst plant.
  • Aan de waterkant, bijvoorbeeld een vijver, rivier of gracht (denk aan Rhododendrons die je vaak langs grachten ziet bij oude kastelen).
  • Bepaalde heesters zijn specifiek en kenmerkend voor in bepaalde type tuinen. Zo zie je Hibiscus plant, Hydrangea en Kolkwitzia vaak in landelijke tuinen, een Pinus mugo mughus en Choisya ternata 'Brica' in moderne (design) tuinen en de Ilex crenta 'Stokes' en Prunus 'Accolade' in Japanse tuinen.

 

Standplaats van de sierheester

Sierheesters zijn er in verschillende soorten en maten: van bladhoudende heesters tot bloeiende heesters, van bloeiende struiken in het voorjaar tot groenblijvende struiken die het erg goed doen in de schaduw. Een veelgebruikte struik voor in de zon is de vlinderstruik (zoals de Buddleja 'Blue Chip') die je tevens voordelig online kunt kopen in onze webshop. Een echte solitaire eyecatcher is de Magnolia 'Susan', Acer griseum en Cornus controversa 'Variegata'.

Bij het aanplanten van een heester is het belangrijk dat de plant de juist standplaats heeft. Met name het aantal zonuren is hierbij het belangrijkst. De grondsoort is in de meeste gevallen van onderschikt belang, met uitzondering van de onder andere de Rhododendron, Skimmia (een echte schaduw heester), Pieris en Azalea planten die een specifieke zuurminnende grond prefereren.

 

Wanneer heesters snoeien?

De manier van snoeien en het tijdstip van snoeien verschilt per heester soort. Om die reden vermelden wij bij ieder product op onze website hoe en wanneer de plant gesnoeid moet worden. Kort samengevat kun je zeggen dat je struiken snoeit om de plant in model te houden of om dode, langs elkaar schurende en/of zieke takken weg te nemen. Voor de meeste bladverliezende en niet-bladverliezende (groenblijvende) heesters/struiken geldt dat, planten die in de winter, voorjaar of begin van de zomer bloeien direct (indien nodig) na de bloei gesnoeid moeten worden. Deze twijg- en takbloeiers zoals deze productgroep ook wel wordt genoemd bloeien op twijgen uit het vorige groeiseizoen. Snoei hierbij nooit op een moment dat het vriest of erg droog/nat is. Heesters die in de winter of vroeg in het voorjaar bloeien zijn onder andere de Skimmia japonica 'Rubella', Viburnum en Chimonanthus praecox.

Heesters die bloeien in de zomer en/of najaar (ook wel scheutbloeiers genoemd) dienen ruim voor de bloeiperiode gesnoeid te worden, maar wel pas op een moment dat het weer wat beter is. Vuistregel is om deze heesters rond half maart te snoeien (dit is de periode wanneer ze weer beginnen uit te lopen) maar nooit op een moment dat het nog vriest. Voorbeelden van heesters die in zomer bloeien zijn de Perovskia, Hydrangea arborescens 'Annabelle' en Vlinderstruik planten. Dit zijn over het algemeen ook snelgroeiende struiken.

 

Wanneer sierheesters bemesten?

Sierstruiken kunnen het beste twee keer per jaar bemest worden met Pokon Bio Tuinmest. De eerste keer in het voorjaar en de tweede keer in de zomer. In deze periode groeien de heesters het hardst dus is het belangrijk om een voedingstekort te voorkomen. Naast dat tijdig bemesten zorgt voor een mooie, fris-kleurige en bloeiende struik verkleind het ook de kans op ziektes en plagen. Tijdig bemesten van sierheesters zorgt voor een betere weerstand van de plant. Daarnaast is het raadzaam om jaarlijks van compost rondom de planten te strooien. Dit verhoogd het organische gehalte van de bodem waardoor vocht en voedingstoffen beter worden vastgehouden in de bodem.

 

Struiken beschermen bij vorst

De meeste sierheesters die Plant & Grow levert zijn winterharde struiken. Dit betekent dat ze een normale winter in Nederland makkelijk overleven zonder speciale maatregelen. Per struik omschrijft Plant & Grow op de desbetreffende productpagina de winterhard van de plant. Sommige heesters kunnen bij (strenge) vorst wel wat extra bescherming gebruiken zoals bijvoorbeeld de Abelia grandiflora. Alle tips vind je op onze pagina kwetsbare tuinplanten beschermen bij vorst.

 

Heester kopen bij Plant & Grow

Of het nu gaat om bloeiende struiken die winterhard zijn of groenblijvende struiken voor in de volle zon, je vind het in de webshop van Plant & Grow. Struiken zijn verkrijgbaar met blauwe, gele, paarse, rode, roze en/of witte bloemen. Alle planten worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. Na plaatsing van je bestelling worden de planten al binnen één tot vier werkdagen bij je (zonder kwaliteitsverlies) thuisbezorgd. Geen gesjouw meer met zware planten, maar letterlijk tot aan de tuin geleverd! Aangezien al onze struikplanten in pot worden opgekweekt kunnen ze jaarrond aangeplant worden. Omdat de heester al een flink ontwikkeld wortelgestel heeft zal deze zich spoedig wortelen in de tuin. Hierdoor is uitval van de planten vrijwel uit te sluiten bij een juiste verzorging (op tijd water geven en bemesten). Struiken kopen was nog nooit zo makkelijk!

 

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes