Silene schafta 'Splendens'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 308
Geslacht: Silene
Uiteindelijke hoogte: 15 cm
Bloeikleur: Roze
Bloeimaand(en): Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden: Taxus
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel terug gesnoeid worden om in model te blijven.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering van vorst).
Minder informatie  

De Silene schafta 'Splendens' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Lijmkruid

De Silene schafta 'Splendens', ook wel Lijmkruid genoemd is een bodembedekkende vaste plant. Het blad is klein en groen van kleur. In de maanden juli en augustus bloeit de Silene schafta 'Splendens' met roze bloempjes. Uiteindelijk bereikt de Silene schafta 'Splendens' een hoogte van zo'n 10-15 cm.

Het is een onderhoudsarme tuinplant die zich daarbij ook makkelijk laat combineren met andere tuinplanten.

De standplaats van de Lijmkruid dient een zonnige plek in de tuin te zijn. De plant leent zich goed als rotsplant, maar kan ook worden toegepast (als bodembedekker) in een border. Goed winterhard.

De Silene schafta 'Splendens' (Lijmkruid) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Silene schafta 'Splendens' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Silene schafta 'Splendens'.


€ 1,49
Pulsatilla vulgaris 'Alba' Wildemanskruid
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Minimus' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Minimus'
ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
25cm


Verzorging en onderhoud Silene schafta 'Splendens'


Aanplanten

De Silene schafta ‘Splendens’ is potgekeekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige standplaats. Om te zorgen dat de Silene schafta ‘Splendens’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Silene schafta ‘Splendens’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 3 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

Meststoffen die zo’n 3 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Silene schafta ‘Splendens’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


Snoeien

Snoei uitgebloeide bloemen van de Silene schafta ‘Splendens’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloei en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n enkele centimeters boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Eventueel kan de plant in het najaar ook al wat ingekort worden, maar snoei de plant niet in het najaar al volledig terug. De kans op vorstschade is dan namelijk wat groter.


Water geven

De Silene schafta ‘Splendens’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


Scheuren

Het is belangrijk om de Silene schafta ‘Splendens’ na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengenReviews over de Silene schafta 'Splendens'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes