Solidago canadensis ‘Goldkind’

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 309
Geslacht: Solidago
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, waterdoorlatend
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Guldenroede

De Solidago canadensis ‘Goldkind’, ook wel Guldenroede genoemd is een bladverliezende vaste plant met zeer stevige stengels en een opgaande groeiwijze. Het blad is groen van kleur en in de maanden augustus en september bloeit de Solidago canadensis ‘Goldkind’ met gele bloemtrossen.

De Solidago canadensis ‘Goldkind’ is zeer geschikt voor in de borders, zowel in grote als kleine groepjes bij elkaar. Door de opgaande groeiwijze en hoogte van de plant past deze goed achteraan in een border zodat er als randbeplanting nog wat lagere beplanting voorgezet kan worden.

De standplaats van de Solidago canadensis ‘Goldkind’ dient bij voorkeur een zonnige plek in de tuin te zijn, om kan ook goed vertoeven op een half beschaduwde plek. Het is hierbij belangrijk dat de bodem voldoende vochtdoorlatend is. Uiteindelijk bereikt de Guldenroede een hoogte van zo'n 60-70 cm hoog. De plant is daarbij goed winterhard en laat zich goed combineren met andere vaste planten.

De Solidago canadensis ‘Goldkind’ (Guldenroede) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Solidago canadensis ‘Goldkind’ combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Solidago canadensis ‘Goldkind’.


€ 1,39
Echinacea purpurea Zonnehoed
ZonHalfschaduw
 
120cm
€ 1,89
Helenium 'Moerheim Beauty' Zonnekruid
Zon
 
 
90cm
€ 1,49
Scabiosa caucasica 'Perfecta' Kaukasisch duifkruid
Kaukasisch duifkruid

Scabiosa caucasica 'Perfecta'

Zon
 
60cm


€ 1,69
Achillea millefolium 'Red Velvet' Duizendblad
€ 1,69
Phlox paniculata 'Laura' Vlambloem
ZonHalfschaduw
 
 
 
80cm
€ 1,39
Echinacea purpurea 'Alba' Zonnehoed
Zon
 
75cm


Verzorging en onderhoud Solidago canadensis ‘Goldkind’


Aanplanten

Voordat de Solidago canadensis ‘Goldkind’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per m² op een zonnige en/of half beschaduwde standplaats.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Solidago canadensis ‘Goldkind’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


Snoeien

Uitgebloeide bloemen van de Solidago canadensis ‘Goldkind’ kunnen het beste zo snel mogelijk worden weggesnoeid. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemknoppen waarbij alle energie van de plant optimaal wordt benut. Omdat de Solidago canadensis ‘Goldkind’ bladverliezend is, sterft deze in het najaar en winter bovengronds af. Het is raadzaam om de afgestorven plantdelen tot het voorjaar aan de plant te laten zitten. Dit vormt van nature een beschermlaag tegen vorst in de winter waardoor de kans op vorstschade kleiner is. Zodra de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden, kan de plant tot zo’n 5 -10 cm boven de grond teruggesnoeid worden.


Water geven

Om te voorkomen dat de Solidago canadensis ‘Goldkind’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


Scheuren

Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Solidago canadensis ‘Goldkind’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag. 


Bijzonderheden

Om de twee jaar wat compost bij de Solidago canadensis ‘Goldkind’ strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant.Reviews over de Solidago canadensis ‘Goldkind’

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes