Stipa tenuissima 'Ponytails'

Vedergras
Hoogte plant bij levering
Prijs
2,29
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,69
Va. 6 stuks
€ 2,59
Va. 12 stuks
€ 2,49
Va. 24 stuks
€ 2,39
Va. 96 stuks
€ 2,29

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Vedergras

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’, ook wel Vedergras genoemd is een fijne, semi-wintergroene siergras die tot lang in de winter decoratief blijft. Het polvormende gras heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is flinterdun en lichtgroen van kleur. In de maanden mei tot en met augustus ontwikkelen zich de wittegele tot bruine overhangende bloeiaartjes (zeer fijne donzen), wat zorgt voor een mooi kleureffect. De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ is een veelzijdige tuinplant en laat zich heel makkelijk combineren.

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ dient op een zonnige plek in de tuin te staan, maar kan daarbij ook goed vertoeven op een half beschaduwde plek. Het Vedergras leent zich goed voor in een border of in een pot. Het beste komt het gras tot zijn recht als groepsbeplanting. In combinatie met de wind geeft dit een speels effect. Uiteindelijk kan de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ een hoogte bereiken van zo'n 50-60 cm hoog. De plant is goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ (Vedergras) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Stipa tenuissima 'Ponytails'

Artikelnummer
102
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Stipa (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Bruin, Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Stipa tenuissima 'Ponytails' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Stipa tenuissima 'Ponytails'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Stipa tenuissima 'Ponytails' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige (eventueel half beschaduwde) plek in de tuin. Voordat de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ is een semi-wintergroene siergras. Dit betekent dat de plant in de winter niet in zijn geheel bovengronds afsterft. De mate van vorst is hierbij ook van invloed. Is het gras voor het grootste deel bovengronds afgestorven? Dan kan de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ het beste in maart tot zo'n 5-10 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Is de plant slechts voor een klein deels bovengronds afgestorven? Dan kun je ervoor kiezen om voorzichtig het dode blad uit de plant te trekken en/of snoeien. Snoei sowieso altijd pas in maart. De plant is namelijk in de winter ook erg decoratief en de afgestorven plantdelen beschermen het gras bij stenge vorst.


  Water geven

  Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ na een jaar of 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Stipa tenuissima 'Ponytails'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.