Struiken

Struiken kopen kan voordelig online bij Plant & Grow. Bekijk hieronder al onze soorten, van groenblijvende tot bloeiende struiken voor in de tuin.

Meer informatie

Filter
Pagina 1 / 7
  • Toon
 
30 cm
Aanbieding
50 cm
1 Review
2,49
1
99
Va.
Populair
50 cm
1 Review
2,49
2
09
Va.
Aanbieding
80 cm
3 Reviews
2
19
Va.
Populair
120 cm
Populair
300 cm
2 Reviews
2
09
Va.
Populair
120 cm
150 cm
Populair
40 cm
9
99
Va.
Populair
300 cm
2 Reviews
Venijnboom
Taxus baccata
2
29
Va.
150 cm
uitverkocht
1000 cm
Koreaanse zilverspar
Abies koreana
uitverkocht
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
400 cm
Japanse esdoorn
Acer palmatum
uitverkocht
400 cm
uitverkocht
300 cm
uitverkocht
400 cm
Herfstpaardenkastanje
Aesculus parviflora
uitverkocht
500 cm
uitverkocht
150 cm
uitverkocht
120 cm
uitverkocht
Populair
300 cm
uitverkocht
70 cm
1 Review
uitverkocht
Populair
75 cm
1 Review
Japanse azalea
Azalea (J) 'Hot Shot'
uitverkocht
Populair
50 cm
uitverkocht
Populair
50 cm
uitverkocht
100 cm
uitverkocht
Populair
75 cm
uitverkocht
Populair
60 cm
30 cm
uitverkocht
Populair
200 cm
uitverkocht
Populair
150 cm
uitverkocht
150 cm
uitverkocht
Populair
250 cm
uitverkocht
Populair
250 cm
uitverkocht
 
 
Volgende pagina ›

Struik bestellen, vers van de kweker!

Online struiken kopen voor in de tuin? Op deze pagina vind je een breed assortiment, kwaliteit struiken en alle rechtstreeks geleverd vanaf de kwekerij. Of het nu gaat om groenblijvende, winterharde of bloeiende struiken, bij Plant & Grow worden ze allemaal binnen enkele werkdagen bij je thuisbezorgd. Het grote voordeel van onze struiken is dat ze allemaal in pot zijn opgekweekt. Hierdoor is struiken planten jaarrond mogelijk (met uitzonderingen tijdens vorstperiodes). Hulp nodig bij het kiezen van het perfecte struik soort voor in jouw tuin? Maak gebruik van de verfijn functie op deze pagina of neem contact op met onze klantenservice. 

 

Wat zijn struiken?

Officieel gezien is een struik (ook wel heester genoemd) een houtige plant die zich boven de grond vertakt en overgaat in meerdere, steeds dunner-wordende takken met een veelal bossige, opgaande groeiwijze. Een struik of heester vormt geen centrale stam (zoals bijvoorbeeld bij een boom wel het geval is) en blijft daardoor ook wat lager dan de meeste boomsoorten. De hoogte per struiksoort is variërend van enkele tientallen centimeters hoog tot zo'n 4 meter hoog. Er zijn dus zowel hoge struiken als laagblijvende struiken. Een struik is dan ook perfect te gebruiken om hoogte te creëren in tuinen waar geen plek is voor een (hoge)boom. Kenmerkend aan een struik is dat ze ook in de winter boven de grond blijven en vormen daardoor ook het geraamte van een tuin. Er zijn struiken die bladverliezend zijn (dus zijn blad laat vallen in de herfst en winter) maar er zijn ook genoeg struiken soorten die in de winter groenblijvend zijn. Deze groenblijvende heesters zorgen dus ook in de wintermaanden voor kleur in de tuin. Daarnaast zorgt een groenblijvende struik ook voor dieren in de tuin. Vogels zoeken er beschutting in of wanneer er bessen aan groeien, dient de plant als voedingsbron. De sierwaarde van heesters en struiken kunnen zijn: de vorm, bladkleur, bloemen, bast, herfstkleur, geur of bessen die aan de plant groeien. Hoe ouder de struik, hoe mooier en imposanter de uitstraling. Met name struiken met een mooie, open groeivorm worden daarom ook vaak gebruikt als solitaire struiken/meerstammige bomen (eyecatcher) in de tuin, zoals bijvoorbeeld de Acer palmatum (Japanse esdoorns) of Catalpa.

 

Gebruik van een struik in de tuin

Heesters en bomen zijn de ruggengraat van een tuin. Ze zorgen voor 'body' in de tuin en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor kun je voor iedere tuin wel een passende struik vinden. Een struik kunnen we onderverdelen in grofweg vijf subgroepen, namelijk de bladverliezende-, bladhoudende-, bodembedekkende, besdragende- en bloeiende soorten. Hoewel het een kwestie van smaak is, adviseren wij om minstens 1 groenblijvende struik per 3 bladverliezende struiken te planten (1 op 4). Hierdoor heb je in ieder geval ook in de winter kleur in de tuin. Zodra je weet welke (grote) struiken je in de tuin gaat zetten, ga je daarom heen de lagere beplanting zoeken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld siergrassen, vaste planten of bodembedekkers. Door de bloeitijd een beetje op elkaar af te stemmen kun je ieder seizoen zorgen voor kleur en leven in de tuin. De 'verfijn functie' aan de linkerzijde, bovenaan op deze pagina (op desktop) of filter functie (op tablet/mobiel) kan je hierbij helpen. Deze functie maakt het voor iedereen mogelijk om gemakkelijk online struiken te bestellen. Over het algemeen worden struiken op de volgende manieren gebruikt in de tuin:

  • Als eyecatcher (solitair) in een border of in (kleine) groepen bij elkaar. In grote tuinen kunnen struiken zoals bijvoorbeeld de Rhododendron in grote groepen bij elkaar worden gezet. In de kleine tuinen één of enkele struiken bij elkaar, met daarom heen lagere beplanting zoals borderplanten, siergrassen of bodembedekkers.
  • Een struik kan ook goed worden toegepast als potplant of kuipplant op balkon of terras. Struiken in pot zorgen direct voor 'body' in de pot of bloembak en maakt het direct gezellig.
  • Voor privacy of het verbergen van minder fraaie elementen in de tuin (denk aan kliko of composthoop) zijn hoge struiken ook erg geschikt. Voor privacy doeleinden adviseren wij altijd om groenblijvende struiken te kiezen.
  • Voor het aantrekken van dieren in de tuin. Denk aan beschutting voor egels, eekhoorntjes en vogels of als voedingsbron (blauwe bessen).
  • Naast groenblijvende hagen die worden ingezet om een border, terras of zithoek op speelse wijze af te schermen, zouden ook groenblijvende planten (struiken) hiervoor gebruikt kunnen worden. Voor strakke, moderne tuinen kiest men eerder voor een haag. Voor landelijke of natuurlijke tuinen zouden ook (groenblijvende) struiken hiervoor perfect gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld de Choisya ternata). Bij een wintergroene struik blijft het blad namelijk ook in de wintermaanden aan de plant een voorkomt inkijk. Bladverliezende heesters laten, zoals de naam al doet vermoeden, zijn bladeren vallen in de winter.
  • Aan de waterkant, bijvoorbeeld een vijver, rivier of gracht. Zeker struiken met een mooie groeivorm (zoals bijvoorbeeld de Cornus) komen daar perfect tot zijn recht.
  • Sommige heesters zijn typerend voor een bepaalde sfeer of vibe in de tuin. Een Hibiscus, Hortensia of Buxus geven een landelijke sfeer en bepaalde coniferen soorten, Ilexen of bloeiende Prunussen geven een Japanse look and feel.

 

Verzorging van een struik

De verzorging van een struik is afhankelijk van de soort struik. Als Plant & Grow vermelden wij op de productpagina zelf welke verzorging de plant nodig heeft. Bij het aanplanten is het belangrijk dat de bodem goed is omgespit en dat de heester in de juiste grond staat. Gelukkig groeien de meeste struiken op vrijwel iedere grondsoort (al zijn er uitzonderingen) en zijn de meeste struiken winterhard in ons klimaat. Na het aanplanten is het belangrijk de struik tijdig water te geven zodat de plant goed kan wortelen. Eenmaal geworteld en langer in de tuin hoeft de struik alleen bij aanhoudende droogte water te krijgen. Het snoeien van een struik is het meest variabel per soort, maar ook dit vermelden wij op iedere productpagina. Kort samengevat kun je zeggen dat je struiken snoeit om de plant in model te houden of om dode, langs elkaar schurende en/of zieke takken weg te nemen.

Voor de meeste bladverliezende en niet-bladverliezende (groenblijvende) struiken geldt dat, planten die in de winter, voorjaar of begin van de zomer bloeien direct (indien nodig) na de bloei gesnoeid moeten/kunnen worden. Deze twijg- en takbloeiers zoals deze productgroep ook wel wordt genoemd bloeien namelijk op twijgen uit het vorige groeiseizoen. Het hoe en wanneer over struiken snoeien lees je op de desbetreffende productpagina. Samengevat kun zeggen dat snelgroeiende struiken vaker gesnoeid moeten worden dan traag-groeiende soorten. 

Struiken die in de zomer en/of najaar bloeien (ook wel scheutbloeiers genoemd) dienen ruim voor de bloeiperiode gesnoeid te worden. Let op: deze struiken pas snoeien zodra het weer in het voorjaar weer beter wordt. Vuistregel is om deze struiken medio maart te snoeien (dit is de periode wanneer ze weer beginnen uit te lopen) maar nooit op een moment dat het nog vriest.

 

Heesters en struiken kopen bij Plant & Grow

Plant & Grow is het online tuincentrum voor al je struiken en heesters. Alle planten worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Na bestelling in de webshop worden de struiken al binnen enkele werkdagen bij je thuisbezorgd. Wij verpakken de planten zorgvuldig zodat deze zonder kwaliteitsverlies bij je worden thuisbezorgd. Wacht niet langer en bestel vandaag nog je struiken in de webshop.

Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.