Coniferen

Conifeer kopen? Dat kan voordelig online bij Plant & Grow. Bekijk hieronder ons volledige assortiment coniferen die rechtstreeks vanaf de kweker worden geleverd.

Meer informatie

Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
25 cm
Kruipende jeneverbes
Juniperus communis 'Repanda'
8
99
Va.
1000 cm
Koreaanse zilverspar
Abies koreana
uitverkocht
Populair
100 cm
uitverkocht
75 cm
uitverkocht
Populair
50 cm
uitverkocht
250 cm
uitverkocht
120 cm
uitverkocht
Populair
300 cm
2 Reviews
Venijnboom
Taxus baccata
uitverkocht
500 cm
uitverkocht
50 cm
Kruipende venijnboom
Taxus baccata 'Repandens'
uitverkocht

Coniferen kopen

De conifeer is een houtige plant met in de meeste gevallen naaldvormige bladeren, maar in sommige gevallen kan de conifeer ook schubvormig blad hebben. De grote sierwaarde van de conifeer wordt gevormd door de vorm en kleur van de plant. De bloei is meestal onopvallend en vormt dan ook niet de sierwaarde van de plant. Laagblijvende coniferen delen we vaak in onder de heesters, grote coniferen onder de naaldbomen. De coniferen die in de webshop van Plant & Grow worden aangeboden zijn allemaal groenblijvend. Ze zijn dan ook perfect te gebruiken om jaarrond kleur in de tuin te creëren. Daarbij zijn coniferen goed winterhard en toepasbaar als solitaire heester maar ook in groepsbeplanting.

 

Soorten coniferen

Er zijn meer dan 600 verschillende soorten coniferen. De meeste van deze coniferen soorten hebben naalden of schubben. De conifeer is met name bekend als groenblijvende haagplant, maar er zijn ook soorten die perfect als groepsbeplanting of als solitair gebruikt kunnen worden. Een van de bekendste haagconiferen is de Taxus baccata, een tuinplant die zich perfect leent om een natuurlijke en groene haag mee te creëren. Alle coniferen die in de webshop van Plant & Grow worden aangeboden zijn in pot opgekweekt. Hierdoor heeft de plant een sterk ontwikkeld wortelgestel en kan daardoor jaarrond aangeplant worden (zolang de bodem maar niet bevroren is). Alle coniferen planten van Plant & Grow komen rechtstreeks vanaf de kweker waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit!

 

Wanneer coniferen aanplanten?

Wat is beste tijd om coniferen te planten? Deze vraag ontvangen wij regelmatig van onze klanten. Alle coniferen van Plant & Grow kunnen jaarrond aangeplant worden. Dit komt omdat al onze coniferen in pot worden opgekweekt. Hierdoor hebben ze een sterk ontwikkeld wortelgestel waardoor ze zowel in de zomer, herfst, lente als winter aangeplant kunnen worden (zolang de bodem maar niet bevroren is). Zorg voor een goede bodembewerking, dit is namelijk de basis van een goede (aan)groei van de plant. Lees alle tips over het aanplanten van coniferen op onze pagina over plantinstructies. Voor de juiste plantafstand van de conifeer, zie de productomschrijving van de desbetreffende conifeer.

 

Verzorging van de conifeer

Net als alle andere tuinplanten heeft de conifeer ook verzorging nodig om goed te kunnen blijven groeien. De verzorging en onderhoud kan per soort wat verschillen, maar in grote lijnen kun je rekening houden met de volgende verzorging:

  • Coniferen snoeien: coniferen die als haag worden gebruikt dienen twee keer per jaar gesnoeid te worden. De eerste keer eind mei, begin juni (vóór de langste dag van het jaar) en een tweede keer in augustus. Sla het snoeien niet een jaartje over, hiermee voorkom je rigoureuze snoei. Zorg altijd dat er nog groene takken aan de conifeer blijven zitten. Schubconiferen lopen namelijk niet meer uit op het oude hout. Gebruik voor het snoeien van een haagconifeer altijd een scherpe heggenschaar. Dit voorkomt het 'kneuzen' van het blad en maakt het snoeien ook een stuk makkelijker en sneller. Coniferen die niet als haag worden toegepast, zoals een Juniperus squamata 'Blue Star', Cryptomeria japonica 'Vilmoriniana' of Pinus mugo mughus hoeven niet twee keer per jaar gesnoeid te worden. Bekijk per conifeer op de desbetreffende productpagina of en wanneer de plant gesnoeid moet worden.
  • Coniferen bemesten: om te zorgen dat de conifeer gezond blijft en goed blijft groeien is het belangrijk om twee per jaar te bemesten. Gebruik bij voorkeur de Pokon Bio Tuinmest. Deze meststof is geschikt voor alle soorten coniferen. Bemest een conifeer in het voorjaar en in de zomer. In deze periode is de plant in groei en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Tijdig bemesten zorgt voor een frisgroene conifeer en verhoogt de weerstand van de plant waardoor ziektes en plagen minder snel toe kunnen slaan. Bemest bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspelt, de meststof laat namelijk de voedingstoffen vrij zodra deze in contact komen met vocht.
  • Water geven: zeker in het begin wanneer de conifeer net is aangeplant is het belangrijk regelmatig water te geven. Voorkom dat de bodem uitdroogt zodat de plant zich goed kan wortelen. Eenmaal geworteld kan de plant zichzelf voorzien van vocht, met uitzondering van langdurig droog en warm weer. Bij aanhoudende droogte is het dan ook raadzaam om regelmatig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant.

 

Conifeer bestellen bij Plant & Grow

Haagconiferen en coniferen bestel je voordeling online bij Plant & Grow, de tuinplanten webshop van Nederland en België. Onze goedkope coniferen komen rechtstreeks vanaf de kweker en zijn allemaal in pot opgekweekt. Hierdoor heeft de conifeer een goed ontwikkeld wortelgestel, kan jaarrond aangeplant worden en is uitval van de plant vrijwel verwaarloosbaar. Of het nu gaat om snelgroeiende coniferen of om haagconiferen, je vind het in onze webshop. Na ontvangst van je bestelling worden de planten al binnen één tot vijf werkdagen bij je thuisbezorgd. Geen gesjouw meer met zware planten maar tot in je tuin geleverd! Al onze coniferen worden met de grootste zorgvuldigheid ingepakt zodat transport naar onze klanten zonder kwaliteitsverlies kan plaatsvinden. Coniferen koop je dus voordelig online bij Plant & Grow en met aangroeigarantie geleverd!

Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.