Taxus baccata

Venijnboom 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Venijnboom

De Taxus baccata, ook wel Venijnboom genoemd is een veelgebruikte wintergroene haagplant. Als haag wordt de plant het meest gebruikt, maar ook als solitair in gesnoeide vorm (blokken, bollen, wolken) is de Taxus baccata erg mooi. Aangezien de plant zich makkelijk laat snoeien kan de Taxus baccata zowel voor hoge als lage hagen gebruikt worden.Wanneer de Taxus niet wordt gesnoeid kan deze uitgroeien tot een grote, imposante boom. De bloei is onopvallend in de maanden maart tot en met mei en geeft uiteindelijk rode, vlezige besjes (giftig).

Het langwerpige, smalle blad van de Taxus baccata is donkergroen van kleur. De standplaats kan zowel een zonnige als schaduwrijke plek in de tuin zijn. Belangrijk is dat de grond voldoende voedselrijk is, de plant heeft namelijk een bovengemiddelde mestbehoefte. Door tijdig te bemesten behoudt de Taxus baccata zijn mooie, donkergroene bladkleur. Verder laat de Taxus baccata zich eenvoudig combineren met andere tuinplant en is daarbij zeer winterhard. 

De Taxus baccata (Venijnboom) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Taxus baccata

Artikelnummer
36
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Taxus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
15-20 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
300 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
Maart, April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Haag
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Groenblijvend
 • Potgekweekt

  Taxus baccata Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Taxus baccata.
  Taxus baccata Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Taxus baccata dient het aantal planten per meter (voor een haag) zo’n 6 stuks te zijn bij een 9x9 cm pot. Hierbij kan de plant zowel op een zonnige als schaduwrijke plek staan. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige tot half beschaduwde, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Taxus baccata heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een (organische) meststof. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. De Taxus baccata groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Strooi dus wat meer mestkorrels dan normaal.

  Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer) en voorkom hiermee een mesttekort. Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


  Snoeien

  De Taxus baccata is het mooist wanneer deze een paar keer per jaar wordt gesnoeid. Gebruik hiervoor een scherpe heggenschaar. Het snoeien doe je doorgaans minimaal 2 keer per jaar, eind mei en dit herhaal je vervolgens nog een keer begin september. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide plant. Meer tips over Taxus baccata snoeien vind je op onze pagina: Hoe en wanneer Taxus snoeien.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Taxus baccata uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de haagplant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Bijzonderheden

  Omdat de Taxus baccata planten van Plant & Grow potgekweekt zijn (dus géén kale wortel), kunnen deze jaarrond aangeplant worden. Voor meer informatie, zie 'aanplanten' hierboven.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Taxus baccata
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.