Taxus baccata 'Fastigiata'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 588
Geslacht: Taxus
Uiteindelijke hoogte: 500 cm
Bloeikleur: Groen
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan in het voorjaar of najaar tot gewenste hoogte worden terug gesnoeid maar is over het algemeen niet nodig.
Bemesten:Bovengemiddelde mestbehoefte, in het vroege voorjaar (maart) rijkelijk bemesten. In juni nogmaals bemesten.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zuiltaxus

De Taxus baccata 'Fastigiata', ook wel Zuiltaxus, Ierse Taxus of Venijnboom genoemd is een langzaam groeiende heester met een opgaande (zuilvormige) groeiwijze. In eerste instantie groeien de takken recht omhoog waardoor de heester vrij smal blijft. Later buigen de takken wat door en groeit de Zuiltaxus meer in de breedte. Het blad (de naalden) heeft een donkergroene kleur en wordt zo'n 2 tot 3 cm lang. In de maanden april en mei bloeit de Taxus baccata 'Fastigiata' zeer onopvallend waardoor de bloeiwijze geen sierwaarde vertegenwoordigt. Na de bloei vormen zich de welbekende zwarte zaden (giftig) met rondom het rode vruchtvlees. 

De Taxus baccata 'Fastigiata' dient op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te staan op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Hierbij leent de Zuiltaxus zich het beste als solitaire heester in een border. Door op opgaande groeiwijze is deze Taxus soort niet geschikt om hagen van te maken. Zoek je een Taxus om een haag van te maken? Kies dan voor de normale Taxus baccata. 

Onder de juiste omstandigheden kan de Taxus baccata 'Fastigiata' uitgroeien tot een heester van wel 5 tot 7,5 meter hoog. Aangezien de Zuiltaxus zo'n 10 cm per jaar groeit zal het vele jaren duren voordat hoogtes van enkele meters worden behaald. De Ierse Taxus is zeer winterhard en laat zich goed combineren met bijvoorbeeld laagblijvende vaste planten of bodembedekkers.

De Taxus baccata 'Fastigiata' (Zuiltaxus) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Taxus baccata 'Fastigiata' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Taxus baccata 'Fastigiata'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Taxus baccata 'Fastigiata'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes