Taxus baccata 'Repandens'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 737
Geslacht: Taxus
Uiteindelijke hoogte: 50 cm
Bloeikleur: Geel, Wit
Bloeimaand(en): Maart, April
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend. Liefst iets kalkrijk.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel terug gesnoeid worden om in model te blijven.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kruipende venijnboom

De Taxus baccata 'Repandens', ook wel kruipende Venijnboom of laagblijvende Taxus genoemd is een sterke, bodembedekkende heester die jaarrond wintergroen is. Hoewel de meeste mensen de Taxus kennen als haagplant, is deze cultivar perfect te gebruiken als bodembedekker. Deze traag-groeiende Venijnboom wordt maximaal 50 cm hoog maar kan in de breedte wel een lengte bereiken van zo'n 2-2,5 meter. Door de breedspreidende groeiwijze van de Taxus baccata 'Repandens' zal de bodem naar verloop van tijd sierlijk dichtgroeien tot een mooie Taxus wolk.

De standplaats van de Taxus baccata 'Repandens' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Voorkeur gaat hierbij uit naar een humusrijke grond die liefst iets of wat kalkrijk is. Rond de maanden april en mei bloeit de Kruipende venijnboom met onopvallende witgele bloempjes. In de nazomer vormen zich kleine rode bessen die in combinatie met het donkere (groene) blad erg decoratief zijn. Let wel op met kinderen, alle delen van de plant zijn namelijk giftig. De Kruipende venijnboom is zeer winterhard en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

De Taxus baccata 'Repandens' (Kruipende venijnboom) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Taxus baccata 'Repandens' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Taxus baccata 'Repandens'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Taxus baccata 'Repandens'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes