Filter
Pagina 1 / 17
  • Toon
 
10 cm
1 Review
Stekelnootje
Acaena buchananii
2
49
Va.
10 cm
Stekelnootje
Acaena magellanica
2
19
Va.
Populair
10 cm
2 Reviews
2
19
Va.
Populair
120 cm
1 Review
2
09
Va.
Populair
100 cm
1 Review
2
09
Va.
60 cm
2
39
Va.
60 cm
Populair
80 cm
70 cm
2
09
Va.
25 cm
2
09
Va.
100 cm
1 Review
3
59
Va.
Populair
80 cm
1 Review
2
49
Va.
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
Populair
100 cm
Populair
15 cm
1 Review
2
29
Va.
Aanbieding
20 cm
1 Review
2,99
2
49
Va.
Aanbieding
15 cm
1 Review
2,49
2
19
Va.
25 cm
2
39
Va.
20 cm
2 Reviews
2
19
Va.
Populair
40 cm
2 Reviews
Vrouwenmantel
Alchemilla mollis
1
99
Va.
Populair
30 cm
1 Review
1
99
Va.
20 cm
2
09
Va.
Aanbieding
30 cm
2,09
2
29
Va.
70 cm
2
39
Va.
80 cm
2
39
Va.
Populair
30 cm
2
19
Va.
70 cm
Populair
20 cm
Populair
70 cm
1 Review
2
29
Va.
25 cm
2
09
Va.
Aanbieding
20 cm
1 Review
2,49
1
99
Va.
Populair
20 cm
1 Review
2
09
Va.
30 cm
2
09
Va.
15 cm
1 Review
3
19
Va.
 
 
Volgende pagina ›

Online borderplanten kopen, de sfeermakers van de tuin!

Op zoek naar borderplanten voor in de tuin? Plant & Grow biedt de mooiste en kleurrijkste planten voor in je border(s). Door verschillende borderplanten met elkaar te combineren kun je ongeacht het seizoen, kleur creëren in je tuin. De borderplant omvat een breed scala aan producten, veelal uit de productgroepen vaste planten en siergrassen. Geef karakter aan je tuin en bestel je borderplanten vandaag nog in onze webshop. Borderplanten zijn verkrijgbaar in verschillende bloem- en bladkleuren en variërend van lage tot hoge exemplaren. Deze tuinplanten kun je jaarrond kopen en aanplanten (zolang het niet vriest). Zet de hoogste borderplant(en) achter in een border, lagere vooraan in het plantvak.

 

Wat zijn borderplanten?

Een borderplant is een verzamelnaam van verschillende productgroepen tuinplanten (o.a. vaste planten, siergrassen, bodembedekkers en heesters maar ook exotische planten) die in een border aangeplant kunnen worden. Sommige terras en balkonplanten kunnen ook als borderplant gebruikt worden. Een border of plantvak is een strook grond (gedeelte van de tuin) die bedoeld is voor de beplanting. Een tuin bestaat meestal uit verschillende borders/plantvakken door de aanleg van paden, terrassen, gazon, muur, schutting of vijver. Hierdoor ontstaan er ‘afscheidingen’ tussen de borders waardoor de tuin uit meerdere plantvakken (beplantingsdelen) komt te bestaan. De ligging van de border is bepalend voor het aantal zonuren en daardoor dus bepalend voor de juiste plantkeuze. Zo krijgt het ene gedeelte van de tuin wellicht meer zonuren dan het andere. Houd hier in de beplantingskeuze rekening mee. 

Bijna de meeste borderplanten die online te bestellen zijn via onze webshop zijn volledig winterharde planten. Dit betekent dat ze een gemiddelde winter in Nederland makkelijk zonder extra bescherming kunnen overleven. De borderplanten zijn jaarrond verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) en ideaal om je tuin kleur te geven. Daarbij hebben de meeste borderplanten ook weinig onderhoud nodig. Veelgebruikte beplanting voor in een klassieke border zijn de Alchemilla mollis, Allium schoenoprasum, Echinacea purpurea en Lavandula angustifolia. Daarbij zijn veel van onze winterharde borderplanten ook als planten borderpakket te bestellen in. De plantexperts van Plant & Grow hebben voor jou al de mooiste borderplanten gecombineerd tot een plantpakket.

 

Hoe en wanneer een border aanplanten

Alle borderplanten van Plant & Grow zijn potgekweekt. Dit heeft als grote voordeel dat de borderplant het hele jaar door aangeplant kan worden (zolang de bodem maar niet is bevroren) aangezien het wortelgestel dermate goed ontwikkeld is. Je bent dus niet meer afhankelijk van een bepaald seizoen. Welke planten in een border passen is afhankelijk van de standplaats (het aantal uren zon), budget en eigen tuinwensen (denk ook aan onderhoud). Wanneer je een border (plantvak) gaat aanleggen is het belangrijk dat allereerst de grondbewerking op de juiste manier is verricht en dat de bodem voldoende voedzaam is. Zorg voor een luchtige bodem (dus voldoende diep omspitten) en meng voldoende compost door de bovenste laag van de grond. Een border aanplanten is vaak het laatste gedeelte van een tuinverbouwing en zorgt daardoor al snel voor een kleurrijk geheel.

Hoe je een border aanplant is allereerst afhankelijk van de standplaats. Hierbij maken we grofweg onderscheid in drie soorten planten, namelijk planten voor in de volle zon (bijna heel de dag zon), in half schaduw (halve dag zon half dag schaduw) en planten voor in de schaduw (maximaal 2 uur zon per dag). Voor een plant is de standplaats (lees: het aantal uren zon) het belangrijkst. In de meeste gevallen is de grondsoort van ondergeschikt belang. Is de grondsoort wel belangrijk voor de plant? Dan staat dit nadrukkelijk beschreven in de product omschrijving van de desbetreffende borderplant. Wanneer je de standplaats van je border weet kun je een keuze gaan maken in beplanting. Zet laag groeiende borderplanten (zoals een Vinca minor) vooraan in een border en zorg dat hoge borderplanten achteraan staan. Combineer daarbij wintergroene borderplanten (of andere groenblijvende planten) zoals een Liriope muscari samen met bladverliezende borderplanten of rijk bloeiende tuinplanten (bijvoorbeeld Geranium 'Rozanne'). Zo heb je het hele jaar door kleur in de tuin. Met behulp van onze verfijn functie op deze pagina kun je heel gemakkelijk planten selecteren op bijvoorbeeld standplaats, hoogte of bloeikleur. Je kunt hiermee zelf de mooiste plantcombinaties maken. Eventueel kun je ook een complete border bestellen die al door de plantexperts van Plant & Grow zijn samengesteld. Laat je inspireren en doe ideeën op voor in de tuin! Bij de meeste borderplanten worden namelijk complete plantpakketten aangeboden. Voor wie niet zo'n groene vingers heeft is zo'n kant en klaar beplantingsborder een uitkomst. Zo'n borderplanten pakket wordt net als alle andere tuinplanten binnen één tot vijf werkdagen bij je thuisbezorgd. 

Houd bij het inrichten van je border ook rekening met de volwassen hoogte/breedte van de plant. In een smalle border kun je dan ook beter smalle border planten zetten met een opgaande groeiwijze (bijvoorbeeld Agastache 'Blue Fortune' of borderplanten met een kruipende groeiwijze (zoals Ajuga reptans 'Burgundy Glow' die door middel van snoei makkelijk in model te houden zijn. Ook al heb je een border van maar één meter diep of van één vierkante meter, ook hier kunnen gewoon planten in worden gezet. 

 

Soorten borderplanten

Borderplanten zijn er in verschillende soorten en maten, van bijzondere borderplanten tot onderhoudsvriendelijk en allemaal in diverse kleuren. De vaste plantenborders zijn hierbij het bekendst. Tuinborders met vaste planten zorgen namelijk voor kleur in de tuin. Of het nu gaat om witte, paarse, blauwe, roze of gele bloemen? Het rijk der vaste planten is zo enorm groot dat er altijd wel passende borderplanten te vinden zijn die aan jouw eisen voldoen. Voor bloeiende borderplanten kun je dus het beste zoeken bij vaste planten. Deze kleurrijke sfeermakers zorgen tegelijkertijd ook voor een romantische ambiance. Populaire borderplanten voor in de zon zijn bijvoorbeeld de Lavendel, Vrouwenmantel en Geranium. Dit zijn vaste planten die bijna de hele zomer bloeien. Bekende planten voor in de schaduw zijn de Astilbe en Skimmia japonica 'Rubella'. Veelgebruikte borderplanten voor rondom een vijver zijn bijvoorbeeld de Ligularia dentata 'Othello', Darmera peltata en verschillende Hosta soorten.

Andere hippe en moderne borderplanten zijn de siergrassen! Deze kunnen zowel decoratief zijn vanwege de bloei maar ook vanwege het blad. Vaste planten en siergrassen zijn ook samen te gebruiken voor mooie combinaties. Wanneer je in de tuin een verhoogde border hebt dan zijn hangende borderplanten (bodembedekkers) erg mooi als randbepanting. Ze groeien sierlijk over de randen heen wat zorgt voor een natuurlijk en speels effect. Daarbij zijn vrijwel al onze planten die wij leveren meerjarige borderplanten. De laatste jaren zijn geurende border planten ook steeds populairder geworden. Vaak zijn deze groep borderplanten ook erg geschikt voor insecten. Denk hierbij aan hommels, bijen en vlinders. Om die reden zijn er bij Plant & Grow ook specifieke bijen- en nectarplanten te vinden in de webshop. Deze productgroep is ook perfect te combineren met eenjarige planten. Kies je voor bloeiende planten, dan help je indirect ook de hommel en bij.

 

Borderplanten op kleur

Een borderplant is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, zo ook in verschillende kleuren. Selecteer borderplanten op kleur door gebruik te maken van onze verfijnfunctie op deze pagina. Kies de gewenste kleur en alle borderplanten in die specifieke kleur worden getoond. Daarbij is het mogelijk om ook meerdere kleuren tegelijk aan te vinken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar wit bloeiende borderplanten in combinatie met roze bloeiende borderplanten, dan worden beide kleuren getoond. Zo kun je zeer eenvoudig en in één oogopslag zelf mooie plantborder combinaties samenstellen die volledig voldoen aan jouw wensen. Denk bij kleur niet alleen aan bloemkleur, maar ook aan de bladkleur. Zo is de grootste sierwaarde van de Blauwe regen de bloem en van de Pennisetum alopecuroides het blad.

 

Verzorging van de borderplant

De verzorging van een borderplant is niet veel anders van andere tuinplanten. Per product omschrijven wij alle verzorging- en onderhoudtips die je kunt verwachten. Samengevat moeten je rekening houden met onderstaande verzorging:

  • Snoeien: bladverliezende borderplanten moeten jaarlijks in het vroege voorjaar, net voordat de plant opnieuw begint uit te lopen, teruggesnoeid worden. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar. Snoei hierbij de verdorde bladeren en stengels tot zo'n 5 cm boven de grond terug. Snoei bij voorkeur niet in het najaar. Deze oude bladeren en stengels beschermen de plant van nature bij vorst in de winter. Zou je in het najaar snoeien, dan snoei je de 'winterjas' van de plant weg. Uitgebloeide bloemen mogen direct nadat ze uitgebloeid zijn weggesnoeid worden. Dit bevorderd de ontwikkeling van nieuwe bloemen en voorkomt tevens dat energieverspilling van de plant wordt voorkomen. Alle energie gaat dan namelijk naar de nieuwe bloemen, bladeren en stengels. Groenblijvende borderplanten kun ook het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Snoei hierbij enkele de verdorde, bruine, lelijke en/of kruisende takken weg.
  • Bemesten: om mooie bloeiende borderplanten te hebben en de kans op ziekten en plagen te verkleinen is het belangrijk om tijdig te bemesten. Het beste tijdstip is het voorjaar en zomer, dus twee keer per jaar. Goede mest voor border planten is de Pokon Bio Tuinmest. Dit is een goedkope, universele en biologische meststof die geschikt is voor alle borderplanten. Bemest bij voorkeur op een moment dat er op korte termijn regen wordt voorspelt. Zodra de mestkorrels in contact komen met vocht zullen de voedingstoffen worden vrijgelaten. Met name snelgroeiende borderplanten (op arme gronden) dienen tijdig bemest te worden om te voorkomen dat ze een voedingstekort oplopen. Kenmerken die duiden op een mesttekort zijn een lichtgroene/gele bladkleur en tragere groei. Wil je de makkelijkste borderplanten waar niet veel mee mis kan gaan? Kies dan voor een Vinca, Campanula of Coreopsis (een middelhoge vaste plant).
  • Water geven: welke borderplanten je ook kiest, ze hebben uiteindelijk allemaal water nodig om te kunnen groeien. Uiteraard maakt het verschil of je te maken hebt met een van nature al droge grond of vochtige grond. Vuistregel is om na aanplanten van de nieuwe borderplanten de eerste periode regelmatig water te geven zodat de bodem voldoende vochtig blijft aanvoelen. Zodra de planten eenmaal zijn geworteld kunnen ze zelf veel makkelijker op zoek naar vocht in de bodem. In dat geval geldt dat er alleen water gegeven moet worden bij aanhoudende droogte. Geef hierbij liever in een keer flink water dan iedere dag een klein beetje. Dit is voor de ontwikkeling van het wortelgestel beter. Planten die in de zon staan of planten in pot hebben eerder water nodig dan planten in de schaduw. Dit geldt ook voor borderplanten die bij of rondom bomen en hagen staan. Deze planten zullen sneller water nodig hebben en houdt hier dus ook rekening mee tijdens het besproeien van de tuin.

 

Borderplanten kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow

Alle borderplanten van Plant & Grow worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van topkwaliteit planten tegen een zeer scherpe prijs. Of het nu gaat om onderhoudsvriendelijke soorten of om bladhoudende borderplanten, je vind het in onze webshop! Daarnaast kun je ook een vaste planten borderpakket bestellen, te vinden op productpagina's onder het kopje combineren. Binnen één tot vijf werkdagen worden de bestelde planten al bij je thuisbezorgd. Zijn er nog onduidelijkheden of wens je voorafgaand aan je bestelling nog persoonlijk tuinadvies (over de beplanting)? Neem dan snel contact op met de klantenservice van Plant & Grow. Wij helpen je graag verder! Wacht niet langer en bestel je borderplanten vandaag nog!

Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.