Anaphalis triplinervis

Siberisch edelweiss
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | pot 9x9cm
Prijs
p/st.
2,49
Vanaf 1
p/st.
2,19
Vanaf 6
-12%
m2
=
Aantal plantenBekijk de mooiste plantcombinaties

Siberisch edelweiss combineren?
Onze plantexperts hebben voor jou de mooiste plantcombinaties samengesteld.

Bekijk de combinaties


Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Siberisch edelweiss

De Anaphalis triplinervis, ook wel Siberisch edelweiss of Witte knoop genoemd is een niet veel-eisende vaste plant die ook als bodembedekker kan worden ingezet (polvormend). Het langwerpige groengrijze blad is aan de onderzijde wollig behaard. Een ander opvallend kenmerk zijn de drie duidelijke bladnerven. De witte bloemen van de Anaphalis triplinervis staan in tuilen en verschijnen in de maanden juli, augustus en vaak ook nog in september. De standplaats van de Anaphalis triplinervis dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Eventueel kan de Siberisch edelweiss ook op een half beschaduwde plek in de tuin.

Uiteindelijk bereikt de Anaphalis een hoogte van zo'n 30-40 cm en groeit redelijk compact. Hierbij leent deze vaste plant zich perfect voor in een border. Door de grijsgroene bladkleur van de Witte knoop laat de plant zich makkelijk combineren en geeft mooie grijze accenten in de tuin. Daarnaast is de Anaphalis triplinervis goed winterhard en heeft relatief weinig onderhoud nodig.

De Anaphalis triplinervis (Siberisch edelweiss) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Anaphalis triplinervis

Artikelnummer
668
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Anaphalis (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
zon, halfschaduw
Plantafstand
± 
9 per m2
Grondsoort
Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Anaphalis triplinervis Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Anaphalis triplinervis. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Anaphalis triplinervis Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Anaphalis triplinervis dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige of eventueel half beschaduwde standplaats. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  13
  95
  Per st.

  De Anaphalis triplinervis kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Anaphalis triplinervis zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Anaphalis triplinervis direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloei en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het vroege voorjaar (maart) wegsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Wacht hier overigens niet te lang mee. De Anaphalis triplinervis heeft een compacte groeiwijze/bladerdek en de afgestorven plantdelen willen wel eens (in combinatie met een nat voorjaar) gaan broeien of rotten. De plant gaat hier niet dood aan, maar het vertraagd wel het uitlopen van nieuwe scheuten. Snoei dus altijd in het vroege voorjaar.


  Water geven

  De Anaphalis triplinervis heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Anaphalis triplinervis goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groei-krachtig blijft. Het beste tijdstip om de Anaphalis triplinervis te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  13
  95
  Per st.
  Potgrond compact
  3
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Anaphalis triplinervis
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.