review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster 2 Reviews

Veronica repens

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Groenblijvend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 120
Geslacht: Veronica
Uiteindelijke hoogte: 5 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): April, Mei, Juni
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel (na de bloei) terug gesnoeid worden om in model te blijven.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

De Veronica repens kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ereprijs

De Veronica repens, ook wel Ereprijs genoemd is een wintergroene en bodembedekkende vaste plant met een tapijtvormende groeiwijze. De smalle, lancetvormige bladeren van de Veronica repens zijn klein en groen van kleur en groeien aan zeer smalle bladstengels.

De Veronica repens bloeit met witte tot lichtblauwe, stervormige bloempjes in de maanden april, mei en juni. De bloeikleur is aanvankelijk witblauw, die later volledig wit uitbloeien.

Met een maximale hoogte van circa 3-5 cm hoog is de Veronica repens goed toepasbaar als bodembedekker in groepsbeplanting, in rotstuinen en tussen stapstenen. De standplaats dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De Veronica repens is een makkelijke tuinplant en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Goed winterhard.

De Veronica repens (Ereprijs) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Veronica repens combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Veronica repens.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Veronica repens


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Veronica repens potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Veronica repens op een zonnige of half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 12-15 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Veronica repens heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels bij de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant. Bemest in de maanden maart en juni. Vermaal de korrels tot kleinere korrels (tot bijna poeder). De Veronica repens groeit zodevormend waardoor het lastig is om de korrels tussen de plant te strooien, wat het meest wenselijk is. Bemest bij voorkeur op een bewolkte dag en geef na het bemesten rijkelijk water zodat de mestkorreltjes zoveel mogelijk in contact komen met de aarde en zo min mogelijk in contact met het blad. 


Snoeien

Veronica repens hoeft niet gesnoeid te worden.


Water geven

De Veronica repens heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.Reviews over de Veronica repens

review-ster review-ster review-ster review-ster   Silvia
Planten groeien goed (Geplaatst op 01-08-2016)
Bij levering vond ik de plantjes eerlijk gezegd aan de kleine kant. Hierover is contact geweest met Plant & Grow en zij attendeerde mij erop dat de volwassen hoogte van de plant ook maar een paar cm hoog is (ik dacht dat ze hoger waren). De veronicas dus gewoon in mijn tuin gezet en geen spijt van gehad. In de breedte zijn de planten erg hard gegroeid (zie bijna geen grond meer) en ziet er erg mooi uit tussen de staptegels
review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster   Mieke, Zoetermeer
bodembedekkers (Geplaatst op 01-04-2015)
Kreeg vandaag een enorme doos thuisbezorgd met 6x6 bodembedekkers. Heel goed ingepakt; elk plantje zat goed in vochtige aarde. De grootte van de plantjes vond ik ook geweldig. Niks klein (bijna onzichtbaar) plantje, maar dingen die je ziet staan! Een absolute aanrader, dit bedrijf!! En ook nog een supersnelle levering!

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes