Vinca minor 'Ralph Shugert'

  • Jaarrond te planten
  • Snelgroeiend
  • Voorkomt onkruid


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Vinca minor


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 749
Geslacht: Vinca
Uiteindelijke hoogte: 15 cm
Bloeikleur: Blauw
Bloeimaand(en): Maart, April
Bladkleur: Geel, Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, eventueel ver uitdeinde scheuten en uitlopers terugsnoeien
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kleinbladige maagdenpalm

De Vinca minor 'Ralph Shugert', ook wel Kleinbladige maagdenpalm genoemd is een laagblijvende en kruipende bodembedekker die jaarrond wintergroen is en goed onkruid kan onderdrukken. In veel opzichten lijkt de Vinca minor 'Ralph Shugert' op de gewone Vinca minor, alleen heeft deze cultivar een geelwitte, bonte bladrand. Dit geeft de plant een sierlijke twist.

In de maanden maart en april bloeit de bodembedekker met blauwe bloempjes. In combinatie met het gekleurde blad zorgt dit voor een hoge attractiviteit in de tuin!

De Vinca minor 'Ralph Shugert' groeit op vrijwel iedere standplaats, zowel in de volle zon als in de schaduw. Zorg dat de bodem voldoende voedselrijk is en overtollig water makkelijk weg kan stromen. Uiteindelijk wordt deze soort niet veel hoger dan 15-20 cm maar kan zich in de breedte wel flink uitbreiden. Hierdoor is deze bodembedekker erg geschikt om grote oppervlakte mee aan te planten.

Verder laat de Vinca minor 'Ralph Shugert'  zich goed combineren met bijvoorbeeld solitaire heesters en is in ons klimaat volledig winterhard.

De Vinca minor 'Ralph Shugert' (Kleinbladige maagdenpalm) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Vinca minor 'Ralph Shugert' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Vinca minor 'Ralph Shugert'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Vinca minor 'Ralph Shugert'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes