Acaena microphylla 'Kupferteppich'

Stekelnootje 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Stekelnootje

Ook zo'n hekel aan onkruid in de tuin? De Acaena microphylla 'Kupferteppich', ook wel Stekelnootje genoemd is een wintergroene bodembedekker met een wat donkerdere bladkleur (bronskleurig tot bruin) dan de gewone Acaena microphylla. De groeiwijze is bodembedekkend, waarbij de uitlopers en twijgen zich over de grond verspreiden waardoor er een dichtgegroeid tapijt wordt gevormd. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om zich te ontwikkelen. Daarbij is de Acaena microphylla 'Kupferteppich' ook nog eens een erg mooie tuinplant!

De Acaena microphylla 'Kupferteppich' bloeit met onopvallende witte bloempjes in de maanden juni tot en met augustus. In het najaar ontwikkelen zich roodbruine tot koperachtige vruchtjes (stekelnootjes) aan de plant wat in combinatie met het blad, de grootste sierwaarde vormt voor deze bodembedekker.

De standplaats dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn, bij voorkeur op niet al te natte gronden. Uiteindelijk bereikt de plant een hoogte van zo'n 10 cm. Vermeerdering gaat eenvoudig door de tuinplant te scheuren of door gewortelde twijgen te verwijderen en deze uit te planten. Daarnaast is de Acaena microphylla 'Kupferteppich' is een goede winterharde tuinplant en vergt over het algemeen weinig onderhoud. Bij extreme vorst de plant afdekken om eventuele vorstschade te vermijden.

De Acaena microphylla 'Kupferteppich' koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow. Heb je nog vragen of wil je extra deskundig advies? Neem dan snel contact met ons op.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Acaena microphylla 'Kupferteppich'

Artikelnummer
37
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Acaena (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
10 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Rood
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Zandgrond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Groenblijvend
 • Voorkomt onkruid

  Acaena microphylla 'Kupferteppich' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Acaena microphylla 'Kupferteppich'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Acaena microphylla 'Kupferteppich' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgeweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 12 stuks per m² op een zonnige tot half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met mogelijke bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 100 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die deze bodembedekker goed kan gebruiken omdat de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft deze mooie bodembedekker (Acaena microphylla ‘Kupferteppich’) niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij wintergroen. Met wintergroen wordt bedoeld dat de Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten. Na verloop van tijd kunnen sommige oude bladeren wel wat bruin worden. Deze kunnen het beste in het voorjaar of najaar met een snoeischaar weggesnoeid worden. 


  Water geven

  De Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Acaena microphylla 'Kupferteppich'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.