Salvia (Salie)

Salie (Salvia) planten bestellen
De Salvia is een populaire een veelgebruikte vaste plant of halfheester in onze tuinen. Het geslacht bestaat uit verschillende soorten en behoord daarbij tot de familie van de Lamiaceae (Lipbloemenfamilie).De naam 'Salvia' is afgeleid van het Latijnse woord salvere of salveo, wat gezond zijn, genezing of redding betekend. De Salie komt oorspronkelijk uit landen rondom de Middellandse Zee en de Balkan en groeien van nature op een zonnige, alkalische grond.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
70 cm
Populair
60 cm
50 cm
1 Review
2
19
Va.
Populair
60 cm
Populair
50 cm
60 cm
60 cm
2
49
Va.
50 cm
50 cm

Hoewel Plant & Grow de Salie uitsluitend als decoratieve sierplant aanbied zijn er sommige Salvia soorten die ook gebruikt worden vanwege zijn geneeskrachtige werking of als kruidenplant. Naast dat de Salvia een hoge attractieve waarde heeft kan de vaste plant dus ook voor andere doeleinden gebruikt worden. De Salie dient bij voorkeur in een kalkhoudende grond te staan. Belangrijk hierbij is dat de grond niet te nat is. De Salvia soorten in het assortiment van Plant & Grow hebben een veelal rechtopgaande groeiwijze. Het blad is lancet- of hartvormig en aan de rand wat gekarteld. Bij aanraking of kneuzing verspreid zich een heerlijke aromatische geur. Afhankelijk van de soort, bloeit de Salvia met paarse, roze of witte bloemen die sierlijk boven het blad uitsteken. Zodra deze vaste plant in bloei staat worden bij- en hommels aangetrokken in de tuin. De plant zaait zich daarbij makkelijk uit. Om dit te voorkomen kunnen uitgebloeide bloemen zo spoedig mogelijk worden weggeknipt. 

Salvia is een echte topper voor in een zonnige border en is het mooist in zowel grote als kleine groepen bij elkaar. De kruidachtige Salvia soorten zouden ook als potplant gebruikt kunnen worden. Omdat vooral deze soorten wat matig winterhard zijn, kunnen ze in de winter makkelijk binnen worden gezet. Afhankelijk van de soort bereikt de Salie een hoogte van zo'n 50 tot 75 cm en bloeit de plant in de maanden mei, juni, juli en augustus. Om de bloeiperiode te verlengen kunnen uitgebloeide bloemen het beste direct worden afgeknipt. De Salvia laat zich eenvoudig combineren met andere vaste planten en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig.

 

Salvia kopen bij Plant & Grow

Aangezien al onze Salvia planten potgekweekt zijn kunnen ze jaarrond aangeplant worden. Wacht niet langer en bestel vandaag nog je Salie planten in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen worden ze zorgvuldig verpakt bij je afgeleverd!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.