Lavandula (Lavendel)

Lavendel (Lavandula) planten bestellen
De Lavendelplant is één van de meestgebruikte en bekendste tuinplanten die we kennen. De Lavandula is een plant uit het geslacht van de Lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Oorspronkelijk komt de plant uit het Middellandse Zeegebied. Vele die ooit eens in Zuid-Frankrijk op vakantie zijn geweest zullen schitterende velden met Lavendel planten hebben zien staan. Gelukkig groeit de plant ook goed in ons klimaat en brengt het een vleugje zuidelijke charme in onze tuinen. Er zijn verschillende lavendel soorten waarvan Plant & Grow de meest gebruikte soorten levert.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
40 cm
Populair
40 cm
1 Review
7
99
Va.
50 cm

Lavendel groeit het beste op een warme en zonnige standplaats op een waterdoorlatende grond. Het is een echte zonaanbidder. Om de plant maximaal te laten genieten dient de bodem iets wat kalkhoudend te zijn. Vooral zanderige, droge gronden hebben de voorkeur. Regelmatig ontvangen de plantexperts van Plant & Grow vragen over de Lavendel wanneer je deze kunt planten. Aangezien al onze Lavendel planten potgekweekt zijn kan dit het gehele jaar door, zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Je bent dus niet afhankelijk van een bepaalde aanplant maand. De plantafstand bedraagt zo'n 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

 

Lavendel soorten

Afhankelijk van de cultivar (soort Lavendel) varieert de hoogte tussen de 25 en 60 cm hoog. Hierboven vind je de meestgebruikte Lavendel soorten in onze tuinen: Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue', Lavandula angustifolia 'Hidcote' en Lavandula angustifolia 'Munstead'. Voor de echte lavendel liefhebber bestaan er ook nog specialere cultivars, maar bovengenoemde blijvende de meest populaire soorten. De Lavandula is een vaste plant / verhoutende halfheester met een bossige groeiwijze. Afhankelijk van de soort bloeit deze met witte, violette of roze lipbloemen die in smalle aren groeien. Deze bloemen trekken hommels, bijen en vlinders aan en zijn ook perfect te gebruiken om kleine boeketjes van te maken. Naast dat de bloemen een heerlijke geur verspreiden zijn de bladeren ook aromatisch. De bladeren die het gehele jaar door aan de plant blijven zitten zijn naaldvormig en grijsgroen van kleur. Lavendel soorten zijn perfect te gebruiken voor:

  • In borders, liefst of een zo'n zonnig mogelijk plek.
  • Als haag, mooi om een border mee af te scheiden
  • In rotstuinen want het het blad kleurt zeer mooi bij de rotspartijen 
  • In plantenbakken of in pot. Een Lavendel in pot is zeer geschikt voor op een balkon of terras aangezien de plant relatief goed tegen droogte kan. 
  • In landelijke tuinen worden ze vaak toegepast in combinatie met Buxus en rozenstruiken
  • In bijen- en vlindertuinen aangezien de bloemen veel hommels, bijen en vlinders lokken. 

 

Verzorging en onderhoud Lavendel planten

Om een mooie en bossige Lavendel plant te behouden is het raadzaam om tijdig te snoeien. De eerste keer snoei je in het voorjaar waarbij het belangrijk is dat je de Lavandula niet helemaal kaal knipt of te ver in het oude hout. Doe je dat wel, dan bestaat er een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de plant net boven het kale hout terug. Na de bloei dien je de plant voor een tweede keer te snoeien. Snoei de uitgebloeide bloemen weg waarbij je ook een klein beetje (ongeveer één cm) van het bladerdek meeneemt. Lavendel snoeien kan met zowel met een snoeischaar als een heggenschaar. Dit zorgt ervoor dat je een compacte Lavendelplant behoud. Bemesting hoeft maar één keer per jaar in het voorjaar. Eventueel kun je de Lavendel bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen/kans te verkleinen. Met name Lavandula planten die in pot staan zijn gevoeliger voor vorstschade. Verder heeft de Lavendel geen bijzondere verzorging nodig. Enkel nog water geven bij aanhoudende droogte om te voorkomen dat de Lavendel planten uitdrogen.

 

Lavandula (Lavendel) planten kopen bij Plant & Grow

Waar lavendel planten kopen? Bij Plant & Grow! De Lavandula is een fantastische en rijkbloeiende tuinplant. Alle Lavendel planten die wij leveren komen rechtstreeks van de kweker en zijn dus van topkwaliteit. Tevens worden ze met aangroeigarantie geleverd. Na bestelling ontvang je binnen 1 tot 5 werkdagen de Lavendel planten, alle zorgvuldig verpakt en zonder kwaliteitsverlies bij je thuisbezorgd!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.