Lavandula (Lavendel)

Lavendel (Lavandula) planten bestellen
De Lavendelplant is één van de meestgebruikte en bekendste tuinplanten die we kennen. De Lavandula is een plant uit het geslacht van de Lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Oorspronkelijk komt de plant uit het Middellandse Zeegebied. Vele die ooit eens in Zuid-Frankrijk op vakantie zijn geweest zullen schitterende velden met Lavendel planten hebben zien staan. Gelukkig groeit de plant ook goed in ons klimaat en brengt het een vleugje zuidelijke charme in onze tuinen.

Meer informatie


 
€ 1,79
Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' Lavendel
€ 1,69
Lavandula angustifolia 'Hidcote' Lavendel
€ 1,89
Lavandula angustifolia 'Munstead' Lavendel

Lavendel groeit het beste op een warme en zonnige standplaats op een waterdoorlatende grond. Het is een echte zonaanbidder. Om de plant maximaal te laten genieten dient de bodem iets wat kalkhoudend te zijn. Vooral zanderige, droge gronden hebben de voorkeur. Regelmatig ontvangen de plantexperts van Plant & Grow vragen over de Lavendel wanneer je deze kunt planten. Aangezien al onze Lavendel planten potgekweekt zijn kan dit het gehele jaar door, zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest. Je bent dus niet afhankelijk van een bepaalde aanplant maand. De plantafstand bedraagt zo'n 7 tot 9 stuks per vierkante meter.

Afhankelijk van de cultivar (soort Lavendel) varieert de hoogte tussen de 25 en 60 cm hoog. Hierboven vind je de meestgebruikte Lavendel soorten in onze tuinen: Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue', Lavandula angustifolia 'Hidcote' en Lavandula angustifolia 'Munstead'. De Lavandula is een vaste plant / verhoutende halfheester met een bossige groeiwijze. Afhankelijk van de soort bloeit deze met witte, violette of roze lipbloemen die in smalle aren groeien. Deze bloemen trekken hommels, bijen en vlinders aan en zijn ook perfect te gebruiken om kleine boeketjes van te maken. Naast dat de bloemen een heerlijke geur verspreiden zijn de bladeren ook aromatisch. De bladeren die het gehele jaar door aan de plant blijven zitten zijn naaldvormig en grijsgroen van kleur. Lavendel is perfect te gebruiken voor in borders, maar ook als hagen, in rotstuinen en in plantenbakken (of pot). De plant laat zich eenvoudig combineren. In landelijke tuinen worden ze vaak toegepast in combinatie met Buxus en rozenstruiken. 

 

Verzorging en onderhoud Lavendel planten

Om een mooie en bossige Lavendel plant te behouden is het raadzaam om tijdig te snoeien. De eerste keer snoei je in het voorjaar waarbij het belangrijk is dat je de Lavandula niet helemaal kaal knipt of te ver in het oude hout. Doe je dat wel, dan bestaat er een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de plant net boven het kale hout terug. Na de bloei dien je de plant voor een tweede keer te snoeien. Snoei de uitgebloeide bloemen weg waarbij je ook een klein beetje (ongeveer één cm) van het bladerdek meeneemt. Lavendel snoeien kan met zowel met een snoeischaar als een heggenschaar. Dit zorgt ervoor dat je een compacte Lavendelplant behoud. Bemesting hoeft maar één keer per jaar in het voorjaar. Eventueel kun je de Lavendel bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen/kans te verkleinen. Met name Lavandula planten die in pot staan zijn gevoeliger voor vorstschade. Verder heeft de Lavendel geen bijzondere verzorging nodig. Enkel nog water geven bij aanhoudende droogte om te voorkomen dat de Lavendel planten uitdrogen.

 

Lavandula (Lavendel) planten kopen bij Plant & Grow

Waar lavendel planten kopen? Bij Plant & Grow! De Lavandula is een fantastische en rijkbloeiende tuinplant. Alle Lavendel planten die wij leveren komen rechtstreeks van de kweker en zijn dus van topkwaliteit. Tevens worden ze met aangroeigarantie geleverd. Na bestelling ontvang je binnen 1 tot 4 werkdagen de Lavendel planten, alle zorgvuldig verpakt en zonder kwaliteitsverlies bij je thuisbezorgd!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies