Siergrassen

Siergrassen online kopen, de grootste collectie
Online grassen kopen voor in de tuin of op het balkon? Bekijk dan nu onze uitgebreide collectie aan (groenblijvende) siergrassen. Alle planten zijn met grote zorg opgekweekt en verkrijgbaar tegen zéér scherpe prijzen! Hulp nodig bij het kiezen van het perfecte siergras? Wacht niet langer en maak nu gebruik van onze online zoekfunctie en vind zo eenvoudig en snel de mooiste planten voor in je tuin.

Plant & Grow biedt grassen in diverse soorten en maten, van wintergroene tot bladverliezende, van schaduwrijke tot zonminnende planten. Voor iedere tuin en voor ieder budget kan altijd een passend siergras worden gevonden. Wacht niet langer en bestel vandaag nog online je (groenblijvende) siergrassen bij Plant & Grow.

Meer informatie


€ 1,99
Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' Pluimstruisriet
€ 1,99
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' Pluimstruisriet
€ 1,99
Calamagrostis brachytricha Diamantgras
 
 
 
90cm
€ 1,79
Carex buchananii Zegge
Tijdelijk
uitverkocht
Carex comans 'Frosted Curls' Zegge
Tijdelijk
uitverkocht
Carex grayi Morgensterzegge
Morgensterzegge
Carex grayi
 
60cm
€ 1,99
Carex morrowii Zegge
 
 
40cm
Tijdelijk
uitverkocht
Carex morrowii 'Goldband' Japanse zegge
 
30cm
€ 1,89
Carex morrowii 'Ice Dance' Zegge
€ 2,09
Carex morrowii ‘Variegata’ Zegge
€ 1,79
Carex muskingumensis Palmzegge
 
 
70cm
€ 1,69
Carex ornithopoda 'Silver Sceptre' Bonte zegge
€ 1,99
Carex oshimensis 'Evergold' Zegge
€ 1,59
Carex pendula Hangende zegge
Hangende zegge
Carex pendula
 
 
 
100cm
€ 5,99
Carex testacea 'Prairie Fire' Oranjezegge
€ 3,49
Cortaderia selloana 'Pumila' Pampasgras
Tijdelijk
uitverkocht
Deschampsia cespitosa Ruwe smele
 
120cm
€ 1,59
Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' Gewone smele
€ 1,79
Deschampsia cespitosa 'Goldtau' Ruwe smele
€ 1,69
Festuca gauteri 'Pic Carlet' Zwenkgras
€ 1,39
Festuca gautieri Zwenkgras
 
20cm
Tijdelijk
uitverkocht
Festuca glauca Blauw schapengras
Blauw schapengras
Festuca glauca
 
40cm
€ 1,39
Festuca glauca 'Elijah Blue' Blauw schapengras
 
 
30cm
€ 2,99
Hakonechloa macra Hakonegras
 
 
40cm
€ 3,19
Hakonechloa macra 'Aureola' Hakonegras
€ 1,99
Helictotrichon sempervirens Blauwstraalhaver
 
80cm
€ 1,99
Imperata cylindrica Japans bloedgras
Japans bloedgras
Imperata cylindrica
 
 
50cm
€ 1,99
Imperata cylindrica 'Red Baron' Japans bloedgras
 
 
50cm
€ 1,39
Koeleria glauca Fakkelgras
Fakkelgras
Koeleria glauca
 
 
40cm
€ 1,99
Leymus arenarius Zandhaver
 
 
100cm
 
 
Volgende pagina ›

Een siergras voor in elke tuin

De laatste jaren zijn siergrassen steeds populairder geworden. Veel mensen hebben de schoonheid van de plant ontdekt en kopen steeds vaker siergrassen. Ze zijn makkelijk te gebruiken in de tuin of op het balkon en hebben een natuurlijke uitstraling. Door de grote verscheidenheid aan grassen, variërend in diverse kleuren en maten, is er voor iedere tuin een passende soort te vinden. Of je nu kiest voor een bladverliezende of groenblijvend siergras, je bent bij bijna alle soorten jaarrond verzekerd van een decoratieve uitstraling. Groenblijvende siergrassen, omdat ze ook in de winter zijn kleur behouden; bladverliezende siergrassen door de vaak prachtige herfstkleuren en opvallende verschijning in de winter, zeker wanneer de zon op de berijpte takken schijnt. De grote sierwaarde van de siergrassen worden met name gevormd door de groeiwijze, de bladkleur en de (soms imposante) bloeiwijze. Daarnaast is de plant erg mooi in combinaties met vaste planten en breed inzetbaar in de tuin. 

 

Op welke manieren kan het siergras worden gebruikt?

De siergrassen van Plant & Grow zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en zijn met veel zorg opgegroeid bij de kweker. Er zijn soorten die slechts enkele centimeters hoog worden tot siergrassen van enkele meters hoog. Daarnaast kunnen ze onderling enorm variëren in standplaats, blad en bloeikleur/bloeiwijze. Over het algemeen bloeien de meeste siergrassen wat later in het seizoen en zijn daardoor perfect geschikt om ook in de nazomer en herfst de tuin spannend te houden. Voor iedere tuin of balkon kan een passende siergras worden gevonden die aansluit bij de wens van de klant. Bij Plant & Grow is het mogelijk om op planteigenschap te zoeken waardoor het voor iedereen mogelijk is om gemakkelijk online siergrassen te kopen. Voor wie wat extra inspiratie kan gebruiken, worden hieronder enkele toepassingsmogelijkheden gegeven met siergrassen:

 • In een border (in kleine groepjes bij elkaar of met één soort als vakbeplanting) in de tuin. Laagblijvende siergrassen kunnen hierbij aan de rand van de border worden gebruikt en hoge siergrassen (met een vaak pluimvormige bloeiwijze) achter in de border. Hierdoor ontstaat dynamiek in de tuin. Bij een vakbeplanting zijn de laagblijvende grassen het beste geschikt. 
 • Als solitair in een border. Met name grote, imposante siergrassen (zoals de Cortaderia) met een uitbundige bloeiwijze lenen zich hiervoor perfect. Ze vormen de eyecatcher in je tuin of border.
 • Siergrassen zijn perfect te gebruiken in combinatie met vaste planten. Het blad van het siergras in combinatie met dat van een vaste plant is erg decoratief. Naast het verschil in blad is de bloeiwijze verschillend waardoor prachtige kleurcombinaties kunnen ontstaan. 
 • In prairiebeplantingen zijn siergrassen een absolute 'must have'.
 • Als potplant voor op het balkon of terras (in plantenbakken).
 • Langs vijverranden en oevers.
 • Siergrassen als bodembedekker.
 • Een terras of zithoek kan op een speels wijze worden afgeschermd (privacy) door gebruikt te maken van de wat hogere siergrassen.

 

Verzorging van siergrassen

De meeste grassen zijn over het algemeen onderhoudsarm. Per siergras soort geeft Plant & Grow tips over hoe de plant het beste verzorgd kan worden. Wanneer je siergrassen wilt gaan aanplanten is het belangrijk dat de basis goed is, namelijk de bodem. Lees meer tips over de grondbewerkingen en het aanplanten op deze pagina met plantinstructies. Andere verzorging die men kan verwachten bij siergrassen zijn:

 • Jaarlijkse bemesting (in het voorjaar één keer bemesten is meestal voldoende voor het gehele groeiseizoen).
 • Water geven bij langdurige droogte.
 • Verdorde bladeren en stengels dienen bij bladverliezende siergrassen in het vroege voorjaar pas teruggesnoeid te worden. Deze dienen namelijk van nature als bescherming bij vorst en zijn tevens in de winter nog erg decoratief. Bij groenblijvende siergrassen kun je eventueel de wat verdorde bladeren eruit snoeien. Mochten er veel bruine bladeren aanzitten, dan kun je er ook voor kiezen het gras in zijn geheel terug te snoeien tot enkele centimeters boven de grond. Deze zal dan weer opnieuw uitlopen met frisgroene bladeren.
 • Sommige grassen moeten na 3 tot 4 jaar worden gescheurd (in voorjaar of najaar) voor het behoud van een mooie (bloeiende) plant. Het siergras breid zich namelijk uit in de breedte en in de kern verliest het gras zijn groeikracht. Door het gras in zijn geheel uit te graven en op te splitsen in meerdere delen, kan de kern worden verwijderd en de jonge, gezonde plantdelen (aan de buitenkant) worden terug geplant. Per siergras wordt dit vermeld door Plant & Grow. Door deze handeling uit te voeren ben je weer voor jaren verzekerd van een groei-krachtige plant.