Campanula (Klokjesbloem/Karpatenklokje)

Klokjesbloem (Campanula) planten bestellen
De Campanula is een geslacht uit de klokjesfamilie (Campanulaceae) die zo'n 300 soorten omvat. Enkele hiervan worden gecultiveerd en als (tuin)plant gebruikt in huis en tuin. De naam Campanula betekent in het Latijns 'klokje', wat weer verwijst naar de klokvormige bloempjes. In Nederland is de plant het meest bekend onder de naam Klokjesbloem, maar ook als Karpatenklokje, Kluwenklokje en/of Perzikbladklokje.

Meer informatie


 
€ 1,39
Campanula carpatica Karpatenklokje
Karpatenklokje
Campanula carpatica
ZonHalfschaduw
 
 
 
30cm
€ 1,39
Campanula carpatica 'Alba' Karpatenklokje
ZonHalfschaduw
 
30cm
€ 1,49
Campanula carpatica 'Blaue Clips' Karpatenklokje
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,49
Campanula carpatica 'Weisse Clips' Karpatenklokje
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,39
Campanula glomerata 'Acaulis' Kluwenklokje
ZonHalfschaduw
 
 
30cm
€ 1,39
Campanula glomerata 'Alba' Kluwenklokje
Halfschaduw
 
70cm
€ 1,59
Campanula glomerata 'Superba' Kluwenklokje
ZonHalfschaduw
 
 
50cm
€ 1,89
Campanula lactiflora 'Loddon Anna' Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
120cm
€ 1,79
Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' Klokjesbloem
€ 1,39
Campanula persicifolia 'Alba' Perzikbladklokje
HalfschaduwSchaduw
 
80cm
€ 1,49
Campanula persicifolia 'Coerulea' Perzikbladklokje
HalfschaduwSchaduw
 
 
80cm
€ 1,59
Campanula portenschlagiana Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
 
20cm
€ 1,49
Campanula poscharskyana Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
15cm
€ 1,89
Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' Klokjesbloem
€ 1,79
Campanula poscharskyana 'Stella' Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
15cm
Tijdelijk
uitverkocht
Campanula garganica 'Major' Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
15cm

De Campanula komt oorspronkelijk uit berggebieden van het noordelijk halfrond in gematigde streken. In Europa met name de berggebieden in de Oostbloklanden en op de Balkan. Afhankelijk van de soort, kan de Campanula als binnen of buitenplant worden gebruikt. Ook in hoogte (van circa 10 tot 200 cm) en bloemkleur (wit, blauw, paars, roze) verschilt de Campanula per soort. De Klokjesbloem is een populaire tuinplant en kan op diverse manieren in onze tuinen worden toegepast. Van borderplant tot bodembedekker en van plantenbak tot in hanging baskets. Het blad van de Campanula heeft een veelal frisgroene kleur dat zowel aan de rand glad of getand kan zijn. Zelf aan één plant kunnen de bladeren van vorm/wel-niet getand verschillen. Afhankelijk van de soort bloeit de Klokjesbloem zeer rijkelijk van voorjaar tot najaar. Om goede doorbloei te stimuleren en dus tijdig uitgebloede bloemen te verwijderen (en de plant verder lichtjes te snoeien), kunnen bij met name de kruipende Campanulas de bloeiperiode aanzienlijk worden verlengd.

De Campanula groeit over het algemeen het beste op een zonnige tot half beschaduwde plek. Voorkeur gaat hier in de meeste gevallen uit naar een wat vochtige grond, die wel doorlatend is. Aan 'natte voeten' heeft de Klokjesbloem een hekel. Grotere soorten kunnen het beste uit de wind worden geplaatst of worden aangebonden om te voorkomen dat de stengels afbreken. Controleer de plant wel met enige regelmaat op slakken want sommige soorten zijn hiervoor wat gevoelig. Verder is de Campanula een erg dankbare vaste plant die lang bloeit en waar je ieder jaar van kunt genieten! Plant & Grow levert uitsluitend soorten (meerjarige vaste planten) die alleen als tuinplant gebruikt kunnen worden.

Campanula kopen bij Plant & Grow

Op zoek naar een kleurrijke en lang-bloeiende tuinplant? Dan is de Campanula een goede keuze! Wacht niet langer en bestel de Klokjesbloem vandaag nog in onze webwinkel. Alle onze planten worden zorgvuldig ingepakt zodat levering zonder kwaliteitsverlies kan plaatsvinden. Binnen 1 tot 4 werkdagen heb je de planten al in huis.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Naam
Email
Welke kleur heeft gras?
Vraag en/of opmerking
 


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes