Acer palmatum 'Butterfly'

  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt
  • Decoratief blad
Acer palmatum 'Butterfly' | Japanse esdoorn
  • Acer palmatum 'Butterfly' | Japanse esdoorn (12L pot)
  • Acer palmatum 'Butterfly' | Japanse esdoorn (12L pot)
  • Acer palmatum 'Butterfly' | Japanse esdoorn (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 485
Geslacht: Acer
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Groen, Wit
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groenwit
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk, wanneer de Acer te groot of te dicht vertakt is in de maand augustus terugsnoeien.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Japanse esdoorn

De Acer palmatum 'Butterfly', ook wel Japanse esdoorn genoemd is een bontbladige esdoorn. Net als de andere in zijn soort is deze Acer bladverliezend en langzaam groeiend. Deze struik kan uiteindelijk uitgroeien tot een sierheester of kleine bomen van zo'n 3 meter hoog. Het blad is diep ingesneden, groen van kleur met een witte, iets wat roze bladrand. In de herfst verkleurd het blad naar een nog intensere kleur. Dankzij de groeiwijze en het prachtige blad is de Acer palmatum 'Butterfly' een erg geliefde tuinplant.

De Japanse esdoorn bloeit met onopvallende witte bloempjes in de maanden april en mei, maar vormen niet de sierwaarde van deze tuinplant. De standplaats van de Acer palmatum 'Butterfly' dient een zonnige, liefst half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Een vruchtbare bodem op een beschutte plek heeft de meeste voorkeur.

In slecht ontwaterde gronden is de kans op Verticilium groter, een bodemschimmel die taksterfte (zwarte taken) kan veroorzaken waarvoor de Acer palmatum 'Butterfly' redelijk vatbaar is. Mochten er zwarte of doden takken optreden, snoei deze dan tot het gezonde hout terug en kijk of de plant niet te vochtig staat. Van nature komt het helaas ook al voor dat er taksterfte optreed, maar probeer de kans hierop zo klein mogelijk te houden. Omdat de Japanse esdoorn zo'n ontzettend mooie plant is, nemen veel mensen de risico's voor lief.

Soms kunnen er zich egaal groene bladeren gaan ontwikkelen tussen de normale bladeren. Deze dienen zo snel mogelijk weggeknipt te worden. De Acer palmatum 'Butterfly' probeert dan terug te vallen in zijn normale soort. Als deze groene bladeren/takken niet tijdig worden afgeknipt, zal de plant uiteindelijk overblijven als de normale Acer palmatum.

De Japanse esdoorn leent zich perfect als solitair plant, maar is ook goed te gebruiken als groepsbeplanting of kuipplant. Vooral in rots en Oosterse tuinen wordt de Acer palmatum 'Butterfly' vaak toegepast. Daarnaast is deze heester goed winterhard en laat zich eenvoudig combineren met andere planten.

De Acer palmatum 'Butterfly' (Japanse esdoorn) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Gerelateerde tuinplanten

€ 1,49
Euonymus fortunei 'Minimus' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Minimus'
 
 
25cm
€ 42,99
Cornus kousa ‘China Girl’ Japanse kornoelje
 
 
400cm
€ 7,99
Sarcococca confusa Vleesbes
 
150cm
€ 8,99
Syringa microphylla 'Superba' Sering
€ 34,99
Corylus maxima 'Purpurea' Roodbladige hazelaar
Roodbladige hazelaar
Corylus maxima 'Purpurea'
 
500cm
€ 4,99
Rosa 'The Fairy' Roze roos
 
60cm

Reviews over de Acer palmatum 'Butterfly'

Nog geen reviews toegevoegd