Achillea millefolium 'Schneetaler'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Rijkbloeiend
Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad
  • Achillea millefolium 'Schneetaler' | Duizendblad (pot 9x9cm) - WINTER

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea ptarmica 'The Pearl'
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 778
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groengrijs
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Uitgebloeide stengels kunnen na de bloei worden weggeknipt. In het voorjaar de afgestorven en lelijke bladeren verwijderen.
Bemesten:Weinig tot gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Schneetaler' is de Latijnse naam voor deze wit-bloeiende Duizendblad. Het aromatische blad heeft een groengrijze kleur en is licht behaard. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de plant met zuiverwitte bloemen die in tegenstelling tot veel andere soorten nauwelijks van kleur veranderd.

De bloemen zijn tevens als snijbloemen te gebruiken. Wil je de Achillea millefolium 'Schneetaler' puur als tuinplant gebruiken? Dan weten de hommels, bijen en vlinders je tuin ook te vinden zodra de plant in bloei staat.

Deze wit-bloeiende vaste plant verlangt naar een zonnige standplaats op een waterdoorlatende bodem. Droge gronden worden goed verdragen door de Achillea millefolium 'Schneetaler'. Uiteindelijk bereikt deze vaste plant een hoogte van circa 60-70 cm. Hierbij leent de plant zich goed voor in een border en laat zich makkelijk combineren met andere vaste planten. Het is een sierlijke en dankbare plant waar je ieder jaar van kunt genieten. Verder is de Achillea millefolium 'Schneetaler' goed winterhard, enkel bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen.

De Achillea millefolium 'Schneetaler' (Duizendblad) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Gerelateerde tuinplanten

€ 1,59
Achillea millefolium 'Red Velvet' Duizendblad
€ 1,29
Achillea filipendulina 'Cloth of Gold' Duizendblad
€ 1,29
Achillea millefolium 'Cerise Queen' Duizendblad
€ 1,29
Achillea ptarmica 'The Pearl' Duizendblad
€ 1,69
Achillea millefolium 'Walther Funcke' Duizendblad
€ 1,29
Echinacea purpurea 'Alba' Zonnehoed
€ 1,79
Aconitum carmichaelii 'Arendsii' Monnikskap
€ 1,39
Aster alpinus 'Albus' Alpenaster
 
20cm
€ 1,29
Achillea ptarmica 'The Pearl' Duizendblad
€ 1,49
Acaena magellanica Stekelnootje
Stekelnootje
Acaena magellanica
 
10cm
€ 1,59
Thalictrum aquilegifolium Ruit


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Schneetaler'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n ± 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Achillea millefolium 'Schneetaler' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

De Achillea millefolium 'Schneetaler' heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snel-werkende meststof die je 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant strooit. Snel-werkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (2-3 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in een korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar maar ook in de zomer. Bemest dus in de maanden maart en juni en strooi hierbij de mestkorrels rondom de plant (niet in de plant).


Snoeien

Het beste is om de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug te snoeien. De afgestorven takken van de Achillea millefolium 'Schneetaler' vormen in de winter namelijk een beschermlaag bij (strenge) vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij het Duizendblad niet verder terug te snoeien dan 40-50 cm boven de grond.


Water geven

De Achillea millefolium 'Schneetaler' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


Scheuren

Om de bloei- en groeikracht te behouden en om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Achillea millefolium 'Schneetaler' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Schneetaler'

Nog geen reviews toegevoegd