Achillea millefolium 'Schneetaler'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Achillea millefolium 'Terracotta'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 778
Geslacht: Achillea
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groengrijs
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Achillea millefolium 'Schneetaler' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Duizendblad

De Achillea millefolium 'Schneetaler' is de Latijnse naam voor deze wit-bloeiende Duizendblad. Het aromatische blad heeft een groengrijze kleur en is licht behaard. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de plant met zuiverwitte bloemen die in tegenstelling tot veel andere soorten nauwelijks van kleur veranderd.

De bloemen zijn tevens als snijbloemen te gebruiken. Wil je de Achillea millefolium 'Schneetaler' puur als tuinplant gebruiken? Dan weten de hommels, bijen en vlinders je tuin ook te vinden zodra de plant in bloei staat.

Deze wit-bloeiende vaste plant verlangt naar een zonnige standplaats op een waterdoorlatende bodem. Droge gronden worden goed verdragen door de Achillea millefolium 'Schneetaler'. Uiteindelijk bereikt deze vaste plant een hoogte van circa 60-70 cm. Hierbij leent de plant zich goed voor in een border en laat zich makkelijk combineren met andere vaste planten. Het is een sierlijke en dankbare plant waar je ieder jaar van kunt genieten. Verder is de Achillea millefolium 'Schneetaler' goed winterhard, enkel bij strenge vorst afdekken om invriezen te voorkomen.

De Achillea millefolium 'Schneetaler' (Duizendblad) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Achillea millefolium 'Schneetaler' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Achillea millefolium 'Schneetaler'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Achillea millefolium 'Schneetaler'


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering tijdens vorst of sneeuw.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het raadzaam om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaren. Plant hierbij de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ op een zonnige plek in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 6 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Achillea millefolium ‘Schneetaler’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

Het tijdig bemesten van de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogd het de vitaliteit van de plant, verminderd het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


Snoeien

De Achillea millefolium ‘Schneetaler’ is bladverliezend. Dit betekent dat de plant in het najaar en winter bovengronds afsterft. Naarmate de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal de plant weer opnieuw uitlopen. Het beste moment om de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ terug te snoeien is wanneer de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden. Snoei hierbij de oude, bruine plantdelen zo’n 5 tot 10 cm boven de grond terug. Door de plant in het voorjaar pas terug te snoeien verklein je de kans op vorstschade in de winter. De oude, verdorde plantdelen bieden namelijk van nature een beschermlaag tegen vorst.


Water geven

Om te voorkomen dat de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Scheuren

Wanneer de Achillea millefolium ‘Schneetaler’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden teruggeplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloei krachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


Bijzonderheden

Wanneer je de bloemen als snijbloemen wilt gebruiken, direct na het ontluiken afsnijden om zo lang mogelijk van de bloemen te kunnen genieten.Reviews over de Achillea millefolium 'Schneetaler'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes