Ajuga (Kruipend zenegroen)

Kruipend zenegroen (Ajuga) planten bestellen
Het Kruipend zenegroen, ook wel Ajuga genoemd is een erg mooie en laagblijvende plant die zich perfect leent als bodembedekker. De plant is inheems in de koelere delen van Europa, Noord-Afrika en West-Azië en behoord tot de lipbloemfamilie (Lamiaceae). In Nederland en België komt de plant ook in het wild voor als is het maar op kleine schaal. Het woord 'zene' betekend altijd of geheel. Omdat de plant jaarrond bladhoudend is, heeft de plant de naam Zenegroen gekregen.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
15 cm
2 Reviews
Kruipend zenegroen
Ajuga reptans
2
29
Va.
Populair
15 cm
1 Review
2
29
Va.
Aanbieding
15 cm
1 Review
2,49
2
19
Va.
25 cm
2
39
Va.
15 cm
Kruipend zenegroen
Ajuga reptans 'Alba'
uitverkocht
Aanbieding
20 cm
1 Review
uitverkocht

Er zijn diverse cultivars in omloop, die in blad- of bloemkleur kunnen verschillen. Het geslacht Ajuga omvat ongeveer zo'n 40 verschillende soorten. Vrijwel alle soorten hebben een volwassen hoogte van zo'n 15 cm en groeien zowel in de zon als in de schaduw. De Ajuga heeft weinig onderhoud nodig en verspreid zich in de tuin met wortelstokken. Binnen 'no time' is je bodem begroeid en krijgt onkruid geen kans meer! Hierdoor is het Zenegroen een populaire bodembedekker. De Ajuga vormt lange, bebladerde uitlopers die zich vervolgens ook weer kunnen wortelen. Kenmerkend voor het Zenegroen is de vierkante, massieve stengel waaraan de bladeren groeien. Afhankelijk van de soort, bloeit het Kruipend zenegroen in de maanden april tot juni met blauwpaarse, witte of rozen bloempjes die sierlijk boven het blad uitsteken.

Plant & Grow levert het Kruipend zenegroen uitsluitend als sierplant. Vanaf het moment dat je bestelling bij ons binnen is, selecteren onze kweker(s) de beste Zenegroen planten uit de kwekerij. Hierdoor ben je verzekerd van gezonde planten, vers van de kweker en tegen een scherpe prijs! Binnen 1 tot 5 werkdagen worden de Kruipend zenegroen planten al bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze Ajuga planten op een zorgvuldige en stevige manier, zodat de kwaliteit blijft behouden! Omdat wij volledig achter onder product staan, geven wij aangroeigarantie op ons gehele assortiment Ajuga planten.

 

Ajuga kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel het Kruipend zenegroen vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 5 werkdagen wordt de Ajuga bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.