Ajuga reptans 'Catlin's Giant'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Voorkomt onkruid
Ajuga reptans 'Catlin's Giant' | Kruipend zenegroen
  • Ajuga reptans 'Catlin's Giant' | Kruipend zenegroen
  • Ajuga reptans 'Catlin's Giant' | Kruipend zenegroen
  • Ajuga reptans 'Catlin's Giant' | Kruipend zenegroen

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Ajuga reptans


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 679
Geslacht: Ajuga
Uiteindelijke hoogte: 25 cm
Bloeikleur: Blauw
Bloeimaand(en): Mei, Juni
Bladkleur: Groenpaars
Aantal planten: ± 
12 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Kruipend zenegroen

De Ajuga reptans 'Catlin's Giant', beter bekend als het Kruipend zenegroen is een groenblijvende, bodembedekkende vaste plant die zich door middel van kruipende wortelstokken sterk kan uitbreiden in de tuin. Hierdoor is de plant ook erg geschikt om grote vakken mee aan te planten.

Het glanzende blad is groenpaars tot bruin van kleur. In de maanden mei en juni bloeit de Ajuga reptans 'Catlin's Giant' met relatief grote bloemen die een prachtige violetblauwe kleur hebben. Dit maakt de plant tot een erg populaire bodembedekker. De hoogte van deze vaste plant bedraagt zo'n 20 tot 25 cm en is daarmee een stukje groter dan andere cultivars.

De standplaats van de Ajuga reptans 'Catlin's Giant' dient een zonnige of licht beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Hierbij leent de plant zich perfect als bodembedekker in grote(re) plantvakken, als onderbeplanting bij grote struiken, langs padden of als sierlijk plantje in een pot. Deze soort laat zich goed combineren met andere tuinplanten en is in het Nederlandse klimaat volledig winterhard.

De Ajuga reptans 'Catlin's Giant' (Kruipend zenegroen) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Ajuga reptans 'Catlin's Giant' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ajuga reptans 'Catlin's Giant'.


€ 4,95
Bergenia cordifolia Schoenlappersplant
Schoenlappersplant

Bergenia cordifolia

 
40cm
€ 2,49
Asarum europaeum Mansoor
 
 
15cm
€ 1,29
Sagina subulata Priemvetmuur
Priemvetmuur

Sagina subulata

 
5cm


Verzorging en onderhoud Ajuga reptans 'Catlin's Giant'


Aanplanten

Het aanplanten van de Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 12 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten, is het echter wel raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


Bemesten

De Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels bij de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de voedingstoffen vrijgelaten.

Het tijdig bemesten van de Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


Snoeien

Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ niet gesnoeid te worden. Als je de Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen hoeven niet weggesnoeid te worden, deze vallen vanzelf van de plant.


Water geven

De Ajuga reptans ‘Catlin’s Giant’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.Reviews over de Ajuga reptans 'Catlin's Giant'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met