Allium schoenoprasum

Bieslook 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Bieslook

De Allium schoenoprasum, ook wel Bieslook genoemd is een bekende kruidenplant die ook als vaste plant gehouden kan worden. De Allium schoenoprasum heeft donkergroen, opgaand blad en bereikt een hoogte van zo'n 30 cm. Opvallend zijn de pijpvormige holle stengels. Wanneer de plant regelmatig wordt gesnoeid (voor bijvoorbeeld consumptie) stimuleert dit de ontwikkeling van van nieuwe bladeren en zal de plant niet bloeien. Snoei je niet, dan bloeit de Allium schoenoprasum doorgaans in de maanden mei en juni. Hierbij vormt de plant prachtige paarse tot paarsroze, bolvormige bloemen. Deze bloemen zijn tevens ook erg geliefd bij vlinders en bijen.

De standplaats van de Allium schoenoprasum kan zowel een zonnige als een schaduwrijke plek in de tuin zijn. Voorkeur gaat hierbij uit naar een kalkrijke en vochthoudende bodem, maar dit is niet noodzakelijk. Naast dat de Bieslook perfect gebruikt kan worden als kruidenplant, leent deze vaste plant zich ook goed voor in een border (kruidenhoek) of als vaste plant in een pot of plantenbak (balkon of terras). De Allium schoenoprasum is een goede, winterharde tuinplant die in het najaar en winter zijn blad verliest om vervolgens in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen..

De Allium schoenoprasum (Bieslook) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Allium schoenoprasum

Artikelnummer
319
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Allium (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Paars, Roze
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Kalkrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant
 • Geurend

  Allium schoenoprasum Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Allium schoenoprasum. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Allium schoenoprasum Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n ± 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Allium schoenoprasum wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering bij vorst en sneeuw. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en daardoor dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Allium schoenoprasum heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een organische meststof. Gebruik hiervoor kort-werkende meststoffen die binnen 3-4 maanden alle voedingstoffen hebben vrijgegeven. De Allium schoenoprasum groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken.

  Bemest de plant in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer). Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


  Snoeien

  De Allium schoenoprasum verdraagt snoei heel erg goed, maar dit is niet noodzakelijk. Wil je de plant uitsluitend gebruiken als sierplant, dan raden wij zelfs af om de Allium in het groeiseizoen te snoeien. Als de plant niet wordt gesnoeid zal deze in bloei komen en vormen zich prachtige roze tot paarsroze, bolvormige bloempjes. Wanneer je de Allium schoenoprasum als sierplant gebruikt dien je alleen de uitgebloeide bloemen weg te snoeien en in het vroege voorjaar de verdorde, bruine bladeren.

  Gebruik je de plant als keukenkruid, dan kun je het gehele groeiseizoen de gewenste hoeveelheid bladeren afknippen. Snoeien doet groeien en de Allium schoenoprasum zal dan ook snel weer nieuwe, frisgroene bladeren ontwikkelen. 


  Water geven

  De Allium schoenoprasum heeft een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de vaste plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.


  Scheuren

  Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Allium schoenoprasum tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag. 


  Bijzonderheden

  Naast dat de Allium schoenoprasum een prachtige borderplant is, kan deze ook als keukenkruid gebruikt worden. Daarnaast zijn de bloemen erg geliefd bij hommels en bijen waardoor de plant ook een ecologische waarde vertegenwoordigd.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Allium schoenoprasum
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.