Astrantia major 'Pink Pride'

Zeeuws knoopje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
3,09
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,49
Va. 6 stuks
€ 3,39
Va. 12 stuks
€ 3,29
Va. 24 stuks
€ 3,19
Va. 96 stuks
€ 3,09

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zeeuws knoopje

De Astrantia major 'Pink Pride', ook wel Zeeuws knoopje genoemd is een veel toegepaste, bladverliezende vaste plant met een polvormende en bossige groeiwijze. Hoewel de plant een wat oubollig imago heeft blijft het een populaire tuinplant vanwege zijn hoge, attractieve waarde. De Astrantia major 'Pink Pride' heeft donkergroene, handvormige en getande bladeren. De plant vormt hierbij rechtopstaande bloemstengels en vormt hierbij talrijke roze bloempjes met witte kleuraccenten. Zodra de Astrantia major 'Pink Pride' in bloeit staat (in de maanden juni, juli en augustus) worden de bloemen druk bezocht door vlinders en bijen.

De standplaats van de Astrantia major 'Pink Pride' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedzame, doorlatende en liefst iets vochthoudende bodem. Met name op een zonnige standplaats is het belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft. Uiteindelijk bereikt de Astrantia major 'Pink Pride' een volwassen hoogte van zo'n 50 tot 70 cm hoog. Hierbij leent de plant zich perfect voor in vaste plantenborders en laat zich hierbij eenvoudig combineren met andere tuinplanten. Verder heeft de Astrantia major 'Pink Pride' weinig onderhoud nodig en is in ons klimaat goed winterhard. Dit betekent dat deze vaste plant geen bescherming nodig heeft om de winter door te komen.

De Astrantia major 'Pink Pride' (Zeeuws knoopje) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Astrantia major 'Pink Pride'

Artikelnummer
822
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Astrantia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend

  Astrantia major 'Pink Pride' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Astrantia major 'Pink Pride'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Astrantia major 'Pink Pride' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Astrantia major ‘Pink Pride’ dient de plantafstand per vierkante meter zo’n 6 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige of half beschaduwde standplaats op een liefst iets of wat vochthoudende grond. Omdat de plant potgekweekt en winterhard is kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Astrantia major ‘Pink Pride’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  Uitgebloeide bloemen van de Astrantia major ‘Pink Pride’ kunnen het beste zo snel mogelijk worden weggesnoeid. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemknoppen waarbij alle energie van de plant optimaal wordt benut. Omdat de Astrantia major ‘Pink Pride’ bladverliezend is, sterft deze in het najaar en winter bovengronds af. Het is raadzaam om de afgestorven plantdelen tot het voorjaar aan de plant te laten zitten. Dit vormt van nature een beschermlaag tegen vorst in de winter waardoor de kans op vorstschade kleiner is. Zodra de nieuwe uitlopers in het voorjaar zichtbaar worden, kan de plant tot zo’n 2-5 cm boven de grond teruggesnoeid worden. De plant zal vervolgens weer volledig opnieuw uitlopen.


  Water geven

  Ten opzichte van andere planten, heeft de Astrantia major ‘Pink Pride’ een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de felle zon.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Astrantia major ‘Pink Pride’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Astrantia major 'Pink Pride'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.