Azalea (J) 'Orange Beauty'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 140
Geslacht: Azalea
Uiteindelijke hoogte: 100 cm
Bloeikleur: Oranje, Rood
Bloeimaand(en): Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Humusrijke, zuurminnende grond
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Azalea (J) 'Orange Beauty' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Japanse azalea

De Azalea (J) 'Orange Beauty', ook wel Japanse azalea genoemd is een semi-wintergroene sierheester met een platte en brede groeiwijze. Afhankelijk van de weersomstandigheden en grondsoort kan de plant in het najaar en winter zijn blad verliezen. In dat geval loopt de plant in het voorjaar weer frisgroen uit.

De bladeren zijn donkergroen van kleur. Doordat de wortels oppervlakkig groeien, is het van belang om de grond voldoende vochtig te houden. De bloeiperiode van de Azalea (J) 'Orange Beauty' is rond de maand mei met oranjerode (zalmkleurige) bloemen.

Uiteindelijk kan deze Japanse azalea een hoogte bereiken van circa 100 cm. De standplaats van de Azalea (J) 'Orange Beauty' dient een half beschaduwde plek in de tuin te zijn, bij voorkeur een beschutte plek. Het is hierbij belangrijk dat er tijdens het aanplanten rijkelijk turf wordt toegevoegd aan de bodem. De Azalea (J) 'Orange Beauty' is goed toepasbaar in een border en is daarbij in ons klimaar volledig winterhard.

De Azalea (J) 'Orange Beauty' (Japanse azalea) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Azalea (J) 'Orange Beauty' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Azalea (J) 'Orange Beauty'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Azalea (J) 'Orange Beauty'


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Gebruik bij het aanplanten turf aangezien de plant naar een zure, humusrijke bodem verlangt. Omdat de Azalea (J) ‘Orange Beauty’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Azalea (J) ‘Orange Beauty’ op een half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 3 stuks per vierkante meter (Ø 17cm pot) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Azalea (J) ‘Orange Beauty’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de heester hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


Snoeien

De Azalea (J) 'Orange Beauty' hoeft niet gesnoeid te worden. Het enige wat je eventueel weg zou kunnen nemen zijn de uitgebloeide bloemen of eventuele dode takjes.


Water geven

De Azalea (J) ‘Orange Beauty’ heeft een normale waterbehoefte tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de heester vrij oppervlakkig wortelt. Hoe zonniger het weer, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op de Azalea (J) ‘Orange Beauty’ op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


Bijzonderheden

De Azalea (J) 'Orange Beauty' is een zuur-minnende tuinplant. Het is daarom belangrijk om ieder jaar (in de lente) turf bij de sierheester te strooien. Hierdoor blijft de bodem voldoende zuur.Reviews over de Azalea (J) 'Orange Beauty'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes