Carex oshimensis 'Evergold'

Zegge 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zegge

De Carex oshimensis 'Evergold', ook wel Zegge of Japanse zegge genoemd is een bladhoudende en laagblijvende siergras met een polvormende groeiwijze. De maximale hoogte van het siergras bedraagt zo'n 25-30 cm. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Carex oshimensis 'Evergold' met onopvallende bruingroene aren. Hoewel de aren sierlijk boven het blad uitsteken, vormt het bonte blad de grootste sierwaarde van deze siergras soort. De overhangende en smalle bladeren hebben een aantal specifieke kenmerken. Zo is het middelste gedeelte van het blad wit tot witgeel van kleur. De bladranden van de Carex oshimensis 'Evergold' hebben een groene kleur.

De standplaats van de Carex oshimensis 'Evergold' dient een half beschaduwde tot schaduwrijke plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Met name in de winter mag de plant niet te nat staan. Carex oshimensis 'Evergold' kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo leent het gras zich perfect voor in een border, zowel in groepsbeplanting als randbeplanting. Daarnaast kan de plant ook perfect toegepast worden in potten en plantenbakken. De Carex oshimensis 'Evergold' is een goede winterharde siergras en laat zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten. 

De Carex oshimensis 'Evergold' (Zegge) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Carex oshimensis 'Evergold'

Artikelnummer
169
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Carex (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Bruin, Groen
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Geel, Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Decoratief blad

  Carex oshimensis 'Evergold' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Carex oshimensis 'Evergold' .
  Carex oshimensis 'Evergold' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Carex oshimensis ‘Evergold’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Carex oshimensis ‘Evergold’ op een half beschaduwde of schaduwrijke plek in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 6 - 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Carex oshimensis ‘Evergold’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een grote behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Carex oshimensis ‘Evergold’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  De Carex oshimensis ‘Evergold’ is het mooist wanneer deze niet wordt gesnoeid. De plant blijft dan het mooiste in model. Wat je wel weg dient te snoeien zijn beschadigde/bruine bladeren in het voorjaar. Hierdoor zal het gras weer fris ogen.

  Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Carex oshimensis ‘Evergold’ in het voorjaar in zijn geheel terug te snoeien tot zo’n 5-10 cm boven de grond. Beter is om deze snoeimethode te voorkomen door tijdig beschadigde/bruine bladeren weg te nemen. De plant zal uiteindelijk weer volledig opnieuw uitlopen, maar het herstel kan (bij oudere planten) enige tijd duren.


  Water geven

  De Carex oshimensis ‘Evergold’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Carex oshimensis ‘Evergold’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat het siergras in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Carex oshimensis ‘Evergold’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Carex oshimensis 'Evergold'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.