Catalpa erubescens 'Purpurea'

  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 500
Geslacht: Catalpa
Uiteindelijke hoogte: 1000 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Groen, Paars
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Om de Catalpa (grote struik of boom) in model te houden in de maanden oktober of november snoeien. Een Bolcatalpa dient in januari of februari gesnoeid te worden in een periode wanneer het niet vriest.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Trompetboom

De Catalpa erubescens 'Purpurea', ook wel Purperkleurige trompetboom genoemd is een bladverliezende sierheester die voorkomt als grote struik (meerstammig) maar ook middelgrote boom. De grote bladeren (zo'n 20 cm) zijn hartvormig en donker paars tot groen van kleur. De groeiwijze in combinatie met het mooie (gekleurde) blad maakt de Catalpa erubescens 'Purpurea' tot een erg mooie en decoratieve heester / boom. In de maanden juni en juli bloeit de Purperkleurige trompetboom met lange witte pluimen, waarna zich na de bloei opvallende peulen ontwikkelen.

Het is aan te raden om de Catalpa erubescens 'Purpurea' op een zonnige (eventueel halfschaduw) en beschutte plek in de tuin te zetten op een waterdoorlatende bodem. Omdat de Trompetboom matig windbestendig is wordt een beschutte standplaats geadviseerd. Zeewind wordt helaas niet verdragen. Uiteindelijk kan deze heester / boom een hoogte bereiken van zo'n 8 tot 10 meter, soms zelf nog wat hoger. Hierdoor leent de Catalpa zich perfect als solitair en is door middel van snoei goed in model te houden.

De Catalpa erubescens 'Purpurea' (Purperkleurige trompetboom) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Catalpa erubescens 'Purpurea' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Catalpa erubescens 'Purpurea'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Catalpa erubescens 'Purpurea'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes