Cercis canadensis 'Forest Pansy'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 502
Geslacht: Cercis
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Roze
Bloeimaand(en): Mei
Bladkleur: Rood
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden: Lavandula angustifolia
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, eventueel beschadigde of kruisende takken in de zomer afknippen
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Roodbladige judasboom

De Cercis canadensis 'Forest Pansy', beter bekent als de Roodbladige judasboom is geen boom zoals de naam doet vermoeden maar een (bladverliezende) sierheester. De hartvormige roodbruine bladeren vormen een grote sierwaarde van deze plant. Voordat de bladeren aan deze sierheester komen bloeit (naaktbloeier) de Cercis canadensis 'Forest Pansy' eerst met prachtige roze bloempjes die in de maand mei verschijnen. In combinatie met de donkerkleurige bast geeft dit een ontzettend mooi kleureffect in je tuin!

De standplaats van de Cercis canadensis 'Forest Pansy' dient bij voorkeur een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem en op een beschutte plek. De Roodbladige judasboom kan hierbij het beste worden toegepast als solitaire heester in een border. Uiteindelijk kan deze sierheester een hoogte bereiken van zo'n 250-300 cm. Over het algemeen kan worden gezegd dat de Roodbladige judasboom een onderhoudsarme heester is en wanneer de plant op een beschutte plek staat, goed winterhard is. 

De Cercis canadensis 'Forest Pansy' (Roodbladige judasboom) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Cercis canadensis 'Forest Pansy' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cercis canadensis 'Forest Pansy'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Cercis canadensis 'Forest Pansy'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes