Cercis chinensis 'Avondale'

  • Jaarrond te planten
  • Rijkbloeiend
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 503
Geslacht: Cercis
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Paars, Roze
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, eventueel beschadigde of kruisende takken in de zomer afknippen
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Chinese judasboom

De Cercis chinensis 'Avondale', ook wel Chinese judasboom genoemd kan zowel als struik (meerstammig) maar ook als boom voorkomen. Het niervormige blad is groen van kleur en zo'n 10 cm groot. Voordat de bladeren zich ontwikkelen bloeit (naaktbloeier) de Cercis chinensis 'Avondale' al op hete kale hout (in de maanden april en mei). De roze tot iets wat paarsachtige bloemen staan in bundels op de takken en twijgen. Na de bloeit ontwikkelt de Chinese judasboom peulen die tot lang in de winter aan de plant blijven hangen.

De standplaats van de Cercis chinensis 'Avondale' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Voorkeur gaat uit naar een wat beschutte plek. Daarbij komt dat Chinese judasboom behoorlijk droogteresistent is dus ook geschikt voor de wat drogere gronden. Als struikvorm (sierheester) kan de Cercis chinensis 'Avondale' een hoogte bereiken van zo'n 3 meter, als boom zo'n 5 meter. Omdat deze sierheester vrij traag groet kan het vele jaren duren voordat deze hoogte pas wordt bereikt. Hierdoor leent de  Chinese judasboom zich perfect als solitaire heester maar is eventueel ook als groepsbeplanting te gebruiken.

De Cercis chinensis 'Avondale' (Chinese judasboom) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Cercis chinensis 'Avondale' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Cercis chinensis 'Avondale'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Cercis chinensis 'Avondale'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes