Echinacea (Zonnehoed)

Zonnehoed (Echinacea) planten bestellen
De Echinacea is een plant uit het geslacht van de Asteraceae (Composietenfamilie). In Nederland en België kennen we de plant ook onder de naam Zonnehoed. Oorspronkelijk komt de plant uit het oosten van Noord-Amerika waarvan sommige soorten het ook uitstekend doen in ons klimaat. Plant & Grow biedt de Echinacea uitsluitend aan als tuinplant, dus niet als medicijn. De Zonnehoed is namelijk ook bekend om haar medicinale eigenschappen (met name uit de wortels). 

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
70 cm
5
29
Va.
Populair
120 cm
1 Review
1
99
Va.
Aanbieding
90 cm
1 Review
2,39
2
09
Va.
75 cm
uitverkocht
Populair
75 cm
1 Review
uitverkocht
Tip
60 cm
uitverkocht
70 cm
uitverkocht
75 cm
uitverkocht

De Noord-Amerikaanse oerinwoners (indianen) gebruikte de Echinacea vroeger al tegen hoesten. Tegenwoordig word de plant ook gebruikt bij het versterken van het afweersysteem en bij de genezing van wonden. Echinacea planten zijn erg populair vanwege de prachtige bloei van de plant. Afhankelijk van de soort, bloeit de Zonnehoed met rode, roze, witte, paarse, gele of groene bloemen. Daarbij valt de Echinacea onder de productgroep vaste planten. Bekijk al onze soorten Echinacea hieronder.

De Zonnehoed is een polvormende vaste plant en wordt, afhankelijk van de soort zo'n 60 tot 120 cm hoog. De Echinacea is een echte (na)zomerbloeier. De bloeiperiode is namelijk in de maanden juli, juli, augustus en september (kan per soort wat verschillen). De bloeikleur van de Zonnehoed is afhankelijk van de soort. Deze vaste plant is bij bijen en andere insecten erg geliefd als bron van nectar. Voor wie een bijentuin aan willen leggen is de Zonnehoed een absolute aanrader! Echinacea groeit het beste op een zonnige standplaats, liefst op een humusrijke bodem die voldoende voedzaam is. Ook kalkrijke gronden worden goed verdragen door deze vaste plant. Vanwege de prachtige bloei van deze tuinplant leent de Zonnehoed zich perfect voor in borders of als snijbloem. Hierbij laat de plant zich ook makkelijk combineren met andere tuinplanten. Uitgebloeide bloemen van de Zonnehoed zijn nog lang decoratief en vormt hierbij vele honderden zaden per bloem.

Hoewel de plant meerjarig is, is het raadzaam om de Echinacea om de 3 jaar te scheuren. Hierdoor behoud de plant zijn bloeikracht. Door middel van zaad is de Zonnehoed ook makkelijk te vermeerderen. Het blad van de Echinacea  is lancet tot ovaalvormig en heeft een veelal donkergroene kleur. Voor een juiste plantdichtheid per vierkante meter kun je zo'n 6 tot 9 planten per vierkante meter aanhouden. 

 

Echinacea planten kopen bij Plant & Grow

Zonnehoed planten koop je voordelig online bij Plant & Grow. Al onze Echinacea soorten worden binnen 1 tot 5 werkdagen bij je thuisbezorgd. Aangezien wij al onze tuinplanten rechtstreeks vanaf de kwekerij leveren ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Wacht niet langer en bestel je Echinacea vandaag nog in onze webshop.

 

Echinacea (Zonnehoed) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Echinacea (Zonnehoed)


Wanneer plant ik Echinacea?

Alle Echinacea planten van Plant & Grow zijn in pot opgekweekt. Hierdoor kun je ze, zolang de grond niet is bevroren, jaarrond aanplanten. Je bent dus niet meer afhankelijk van bepaalde groeiseizoenen.


Welke grond voor Echinacea?

Echinacea groeit op iedere goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zorg dat overtollig water door de bodem weg kan zakken en de grond voldoende humus (potgrond of compost) bevat.


Hoe en wanneer Echinacea snoeien?

Uitgebloeide bloemen kun je direct met een snoeischaar wegsnoeien. De overige plantdelen snoei je in het voorjaar, tot zo'n 10 cm boven de grond terug.


Waar plant je Zonnehoed?

Een Zonnehoed groeit het beste in de volle zon. Zet de plant dus op een plekje waar de Echinacea vrijwel de hele dag zon krijgt.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.