Euonymus (Kardinaalsmuts/Kardinaalshoed)

De Euonymus, beter bekend als de Kardinaalsmuts of Kardinaalshoed is een geslacht uit de kardinaalsmutsfamilie (Celastraceae). Er bestaan zo'n 180 verschillende soorten waarvan sommige bladverliezend zijn en andere bladhoudend. Afhankelijk van de soort, heeft de Euonymus een bodembedekkende groeiwijze of is struikvormig (tot kleine bomen). De plant komt van nature voor in Europa, Australië, Azië en Noord-Amerika. Van de meeste Kardinaalsmutsen is het blad ellipsvormig en zo 1 tot 15 cm lang.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
50 cm
1,99
2
29
Va.
Aanbieding
50 cm
1 Review
7
49
Va.
Populair
50 cm
1 Review
7
49
Va.
50 cm
1 Review
2
19
Va.
40 cm
2
09
Va.
Aanbieding
80 cm
3 Reviews
2
19
Va.
180 cm
Kardinaalshoed
Euonymus alatus
uitverkocht
Populair
150 cm
uitverkocht
250 cm
uitverkocht
25 cm
1 Review
uitverkocht
30 cm
uitverkocht
40 cm
uitverkocht
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
Actie
100 cm
uitverkocht
250 cm
Kardinaalsmuts
Euonymus phellomanus
uitverkocht

De bladkleur verschilt per soort. Sommige bladeren zijn aan de rand getand en krijgen in de herfst prachtige herfstkleuren. Een van de bekendste soorten is de Euonymus alatus. Zodra de herfst zijn intreden doet verkleurd het blad (groen) naar een vuurrode kleur. Dit maakt de Euonymus tot een van de populairste herfstplanten. Een andere kenmerk zijn de decoratieve kurklijsten en opvallende vruchtjes. Door de struikvormige groeiwijze en leuke details is de Kardinaalsmuts perfect als solitaire plant te gebruiken. Naast de struikvormige Euonymus heb je ook de wat meer laagblijvende en kruipende varianten (Euonymus fortunei). Deze lenen zich perfect als bodembedekker. Het blad vertegenwoordigd bij deze cultivars de meeste sierwaarde aangezien ze in verschillende bladkleuren verkrijgbaar zijn en jaarrond wintergroen zijn. De bloeiwijze is onopvallend.

De Kardinaalsmuts is een makkelijke tuinplant die afhankelijk van de soort, perfect gebruikt kan worden in een border als groepsbeplanting, solitair of randbeplanting. Tevens is de Euonymus (sommige soorten) als bodembedekker te gebruiken. De Kardinaalshoed wordt bij Plant & Grow potgekweekt aangeboden en heeft daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel en kan daardoor jaarrond geplant worden. Na bestelling in de webshop worden de Kardinaalsmuts planten binnen enkele dagen aan huis geleverd.

 

Euonymus kopen bij Plant & Grow

Bij Plant & Grow is een breed assortiment Euonymus planten verkrijgbaar. Bestel je gewenste soort vandaag nog en geeft je tuin kleur met deze fantastische tuinplant. Binnen 1 tot 5 werkdagen heb je de plant in huis. De Kardinaalshoed komt rechtstreeks van de kweker en wordt met aangroeigarantie geleverd.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.