Euphorbia myrsinites

Wolfsmelk
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,19
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,59
Va. 6 stuks
€ 2,49
Va. 12 stuks
€ 2,39
Va. 24 stuks
€ 2,29
Va. 96 stuks
€ 2,19

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Wolfsmelk

De Euphorbia myrsinites, ook wel Wolfsmelk genoemd is een bodembedekkende en bladverliezende (succulente) vaste plant die zich perfect leent voor in een rotstuin of als groepsbeplanting in een border. De plant heeft een veelal kruipende groeiwijze waarbij zich aan de stengel blauwgroene tot grijsgroene bladeren. Deze veelal vlezige bladeren staan kransstandig rondom de stengel. In de maanden mei en juni bloeit de Euphorbia myrsinites met geelgroene bloemen die gegroepeerd in eindstandige tuilen aan de plant groeien. De schutbladeren rondom de bloem vormen tevens een sierwaarde van de Euphorbia myrsinites.

De standplaats van de Euphorbia myrsinites dient een warme en zonnige plek in tuin te zijn op een liefst doorlaatbare grond. De plant verdraagt zowel zure als kalkrijke gronden (en alles wat daar tussen in zit). Uiteindelijk bereikt de Euphorbia myrsinites een volwassen hoogte van zo'n 40 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, in rotstuinen en tussen stapelmuren. De bladstengels van de Euphorbia myrsinites zullen sierlijke tussen en over muurtjes groeien wat zorgt voor een sierlijke twist in de tuin. Het Wolfsmelk is een goede winterharde tuinplant en laat zich eenvoudig combineren met andere vaste planten.

De Euphorbia myrsinites (Wolfsmelk) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Euphorbia myrsinites

Artikelnummer
245
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Euphorbia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Blauw, Groen, Grijs
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Kalkrijke grond, Kleigrond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Euphorbia myrsinites Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Euphorbia myrsinites. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Euphorbia myrsinites Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert een plantafstand van zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Euphorbia myrsinites wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om de plant in topconditie te houden is het raadzaam om de Euphorbia myrsinites twee keer per jaar te bemesten. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziekte en plagen en zal door de aanwezigheid van voldoende voedingstoffen rijkelijk bloeien en groeien. De eerste bemesting dient verricht te worden in het voorjaar, in de maanden maart of april. Voor de tweede bemesting kun je de Euphorbia myrsinites het beste bemesten in de maanden juni of juli. In het voorjaar en zomer heeft de plant namelijk de grootste energiebehoefte. Bemest bij voorkeur op een moment wanneer er regen wordt voorspeld. Eventueel kun je ook direct na het bemesten water geven om daarmee de afgifte van voedingsstoffen direct op gang te brengen.


  Snoeien

  De Euphorbia myrsinites is een bladverliezende plant. In de praktijk houdt dit in dat de plantdelen die in de winter bovengronds zijn afgestorven, in het voorjaar weggesnoeid dienen te worden. Snoei hierbij de plant (met een snoeischaar) tot enkele centimeters boven de grond terug. Alle energie van de plant gaat dan volledig naar de nieuwe uitlopers van de Euphorbia myrsinites. Zodra de temperaturen in het voorjaar verder stijgen, zal de plant weer volledig opnieuw uitlopen en rijkelijk bloeien. Draag tijdens het snoeien handschoenen om mogelijke huidirritatie door het melksap van de plant te voorkomen.


  Water geven

  De Euphorbia myrsinites heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Wanneer de Euphorbia myrsinites zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de vaste plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Bijzonderheden

  Draag bij het tuinieren handschoenen om een eventuele allergische reactie met de huid te voorkomen. Wanneer de bladstengels van de Euphorbia myrsinites breekt of kneust komt er namelijk wat melksap uit de stengel gelopen. Deze kan mogelijk wat lichte huidirritatie veroorzaken indien je hiervoor gevoelig bent.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Euphorbia myrsinites
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.