Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Bruine beuk 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Bruine beuk

De Fagus sylvatica 'Atropunicea', ook wel Bruine beuk of Rode beuk genoemd is een groenblijvende plant en kan goed worden toegepast als haag. Deze beukenhaag verliest in het voorjaar pas zijn blad op 't moment dat de nieuwe bladeren beginnen uit te lopen. Het glimmende blad van de Fagus sylvatica 'Atropunicea' is hierbij bruinrood tot rood van kleur. Wanneer deze plant niet wordt gesnoeid, kan deze uitgroeien tot een grote, imposante boom van wel 40 meter hoog! Gezien de harde groei is het aan te raden de Fagus sylvatica 'Atropunicea'  twee maal per jaar (voorjaar en najaar) te snoeien. De rode Beukenhaag zal er dan op zijn mooist en volst uit blijven zien.

De standplaats va de Fagus sylvatica 'Atropunicea' kan zowel zonnig als schaduwrijk zijn, al groeit de plant wel het beste op een zonnige of half beschaduwde standplaats. De grondsoort is van ondergeschikt belang, de Fagus stelt namelijk weinig eisen aan de bodem. De bloeiwijze van de plant is onopvallend, mannelijke bloemen zijn geel, vrouwelijk bloemen zijn geelgroen. Deze tuinplant is zeer winterhard. De vruchten van de Fagus sylvatica 'Atropunicea' staan in de volksmond bekend als beukennootjes.

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' (Gewone beuk) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Artikelnummer
135
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Fagus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
40-60 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
400 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Bruin, Rood
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Groepsbeplanting, Solitair, Haag
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Potgekweekt

  Fagus sylvatica 'Atropunicea' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Fagus sylvatica 'Atropunicea'.
  Fagus sylvatica 'Atropunicea' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 6 stuks per strekkende meter (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Fagus sylvatica 'Atropunicea' wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Fagus sylvatica 'Atropunicea' heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een haagplant is adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Fagus sylvatica 'Atropunicea' heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding.


  Snoeien

  De Fagus sylvatica 'Atropunicea' dient minimaal één keer per jaar gesnoeid te worden, maar het beste is wanneer de plant zo'n twee keer per jaar wordt gesnoeid. De eerste keer kan de plant het beste gesnoeid worden in de maand mei/juni. Tegen het einde van de zomer kun je de Fagus sylvatica 'Atropunicea' voor een twee keer (licht) snoeien. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag, de kans op bladverbranding is dan kleiner. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide haag.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


  Bijzonderheden

  Omdat de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ planten van Plant & Grow potgekweekt zijn (dus géén kale wortel), kunnen deze jaarrond aangeplant worden. Voor meer informatie, zie kopje 'aanplanten' hierboven.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Fagus sylvatica 'Atropunicea'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.