Haagplanten

Haagplanten online kopen, alles vers van de kweker
Online haagplanten kopen van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan nu het volledige assortiment in onze webshop. Alle planten zijn ruim verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waarmee in iedere tuin een schitterende haag kan worden gecreëerd. Maak nu gebruik van onze online zoekfunctie om zo tot de juiste planten te komen. 

Dankzij de potgekweekte haagplanten van Plant & Grow wordt uitval vrijwel voorkomen met als bijkomend voordeel dat de haag jaarrond geplant kan worden. Wil je binnen de kortste keren verzekerd zijn van een volgroeide haag? Koop dan vandaag nog in onze webshop en profiteer van kwaliteit planten voor een behaaglijke prijs! Bekijk hieronder alle haag soorten voor een goedkope tuinafscheiding.

Meer informatie

 
€ 1,49
Buxus sempervirens Palmboompje
 
 
200 cm
€ 1,69
Carpinus betulus Haagbeuk
 
400 cm
€ 3,29
Euonymus japonicus 'Green Spire' Japanse Kardinaalsmuts
Japanse Kardinaalsmuts
Euonymus japonicus 'Green Spire'
80 cm
€ 1,69
Fagus sylvatica Gewone beuk
Gewone beuk
Fagus sylvatica
 
 
400 cm
€ 1,59
Hedera hibernica Ierse klimop
Ierse klimop
Hedera hibernica
 
1000 cm
€ 6,99
Ilex crenata 'Convexa' Japanse hulst
 
80 cm
€ 6,99
Ilex crenata 'Golden Gem' Chinese hulst
 
120 cm
€ 2,19
Ilex crenata 'Stokes' Hulst
 
120 cm
€ 7,99
Photinia fraseri 'Little Red Robin' Glansmispel
€ 7,99
Photinia fraseri 'Red Robin' Glansmispel
 
300 cm
€ 29,99
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' Laurier
€ 1,79
Prunus lusitanica 'Angustifolia' Portugese laurier
 
250 cm
€ 1,89
Taxus baccata Venijnboom
Venijnboom
Taxus baccata
 
 
300 cm
Uitverkocht
Buxus microphylla 'Faulkner' Palmboompje
 
 
250 cm
Uitverkocht
Elaeagnus ebbingei Olijfwilg
 
300 cm
Uitverkocht
Fagus sylvatica 'Atropunicea' Bruine beuk
 
 
400 cm
Uitverkocht
Ilex meserveae 'Blue Angel' Amerikaanse hulst
 
200 cm
Uitverkocht
Ligustrum ovalifolium Ligusterhaag
 
300 cm
Uitverkocht
Prunus laurocerasus 'Caucasica' Laurier
Uitverkocht
Prunus laurocerasus 'Van Nes' Laurierkers
 
150 cm

Een haag als natuurlijke afscheiding

Haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten. De bekendste soorten hagen in onze tuinen zijn de Taxus, Buxus, Liguster, Haagbeuk en Laurier. De meeste van deze heg soorten zijn te gebruiken als groenblijvende haag. Het zijn perfecte planten om een scheidingslijn te vormen, om borders te omranden of als afscheiding van de tuin. Wanneer je kiest om een heg aan te planten zorg je niet alleen voor een groene tuinafscheiding, maar creëer je ook nestelruimte voor vogels. Laurier planten (tevens een groenblijvende heg) zijn meer geschikt voor de wat hogere hagen, de Buxus meer voor een lage tuinafscheiding (denk bijvoorbeeld aan een tuinafscheiding voor de voortuin). Vanwege de problemen met de Buxusmot en Buxusschimmel van afgelopen jaren zijn de alternatieven voor Buxus ook steeds populairder. De Ilex is een populaire vervanger als tuinhaag die zich door middel van snoei goed leent voor een groene afscheiding van de tuin. Een Taxus haag kan zowel voor hoge als lage heggen gebruikt worden. Beukenhaag planten zijn de meest gebruikte hagen voor in landelijke tuinen. Verwar hierbij de Fagus (Rode beuk/Groene beuk) niet met de Carpinus (Haagbeuk). De Fagus is een bladhoudende haag (verliest pas het blad als het nieuwe blad in het voorjaar tot ontwikkeling komt), de Carpinus verliest zijn blad al in het najaar (om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen). Beide hagen zijn snelgroeiend en hebben buiten het snoeien en bemesten om weinig onderhoud nodig.

Om succes verzekerd te zijn en uitval te voorkomen biedt Plant & Grow alleen potgekweekte haag planten. Het voordeel hiervan is dat het wortelgestel flink is ontwikkeld en de plant daardoor snel zal aangroeien in de tuin. Daarnaast kunnen potgekweekte planten jaarrond geplant worden, dus ook haagbeuk planten.
Naast de functionaliteit van de haagplant zorgt de haag ook voor privacy in de tuin, houdt de wind enigszins tegen en zorgt voor een beter microklimaat in de tuin. Daarnaast kunnen vogels zich goed nestelen in hagen waardoor je verzekerd bent van zangvogels in de tuin! Door de ruime keuze aan bladverliezende en groenblijvende haagplanten is er altijd wel een geschikte soort die je bij Plant & Grow kunt kopen. Of het nu gaat om een snelgroeiende haag of wintergroene haag, je vindt het in onze webshop. Alle heggen worden rechtstreeks vanaf de kweker geleverd.

 

Toepassingen met haagplanten

Hoewel meestal bij haagplanten gedacht wordt aan een omheining voor de tuin, is de haagplant ook voor andere doeleinden te gebruiken. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, voor iedere situatie is er een geschikte haagplant te vinden die aansluit bij je wensen en die je voordelig online kunt kopen bij Plant & Grow. Hieronder volgen enkele voorbeelden wat je allemaal met haagplanten kunt doen:

 • Haagplanten bieden bescherming tegen inkijk (privacy) en zorgt voor een mooie, groene afscheiding van de tuin. Met groenblijvende haagplanten heb je jaarrond een groene heg.
 • Ze zorgen voor meer kleur en leven in de tuin. Vogels worden aangetrokken en bladverliezende haagplanten zien er ieder seizoen steeds anders uit.
 • Minder fraaie elementen zoals de kliko of compost-hoop kunnen worden gecamoufleerd. Hiervoor kun je het beste groenblijvende hagen gebruiken 
 • Een terras of zithoek kan op een natuurlijk wijze worden afgeschermd met een van onze heggen soorten.
 • Borders kunnen speels worden afgebakend met laagblijvende haagplanten. Soorten die hiervoor vaak worden gebruikt zijn de Buxus en Taxus. In sommige gevallen zou een Euonymus haag ook nog kunnen

 

Verzorging van de haagplant

Om de meeste haagplanten in topconditie te houden hebben ze jaarlijks goede verzorging nodig. Houdt hier rekening mee wanneer je een haag gaat kopen. Wanneer je haagplanten wilt gaan aanplanten is het belangrijk dat de basis goed is, namelijk de bodem. Lees meer tips over de grondbewerkingen en het aanplanten op deze pagina met plantinstructies.
Andere verzorging die men kan verwachten bij haagplanten zijn:

 • Jaarlijkse bemesting, 2 keer per jaar. Plant & Grow geeft hierbij per haagplant advies over de juiste manier van bemesting. Grofweg gezegd dienen alle haagplanten twee keer peer jaar bemest te worden, in het voorjaar en in de zomer.
 • Op tijd water geven bij (langdurige) droogte en/of zonneschijn, hierbij behoud je een groene haag.
 • Snoei de planten minimaal 2 keer per jaar om te zorgen dat de haag in model blijft en daardoor mooi dichtgroeit. Gebruik altijd een scherpe snoeischaar wanneer je de heg gaat snoeien. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag om de kans op bladverbranding te verkleinen. Snoei de haag in het voorjaar na de eerste groeiperiode (mei of juni) en in augustus of begin september nog een keer. Uitgebreide informatie over een buxushaag of taxushaag snoeien vind je op de pagina's Hoe en wanneer Buxus snoeien en Hoe en wanneer Taxus snoeien.
 • In tegenstelling tot veel andere aanbieders, levert Plant & Grow uitsluitend haagplanten die in pot zijn opgekweekt. Hierdoor is uitval minimaal en kun je al onze heggen soorten jaarrond aanplanten. Je bent dus niet meer afhankelijk van het voorjaar of najaar om een heg te kunnen kopen. 
 • Haagplanten laten zich vrij lastig verplanten. Hoe langer de haag er al staat, hoe moeilijker het wordt. De meeste kans van slagen om een haag te verplanten is in de maand oktober/november. De plant is in deze periode in rust, geen zomerse temperaturen meer maar de bodemtemperatuur is vaak nog wel relatief warm waardoor de plant zich mogelijk nog kan wortelen. Feit blijft wel, wanneer je een haag gaat verplanten neem je een grote gok aangezien de kans op uitval groot is. Denk dus goed na waar je de haag neer wilt zetten voordat je overgaat tot het kopen van bijvoorbeeld een Taxus of ligusterhaag.

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies