Hamamelis intermedia 'Arnold Promise'

  • Onderhoudsarm
  • Rijkbloeiend
  • Vroegbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 535
Geslacht: Hamamelis
Uiteindelijke hoogte: 350 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Januari, Februari, Maart
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend. Bij voorkeur lichte zure grond.
Combi. mogelijkheden: Ajuga reptans
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel na de bloei gesnoeid worden om in model te houden. Wanneer er 'wilde' takken aan de voet van de heester verschijnen dienen deze zo snel mogelijk weggesnoeid te worden. Dit zijn takken van een andere (wilde) soort waarop deze cultivar geënt is.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Toverhazelaar

De Hamamelis intermedia 'Arnold Promise', ook wel Toverhazelaar genoemd is een bekende sierheester in de Nederland tuin. De heester bloeit in de maanden januari, februari en/of maart met donkergele bloemen op het kale hout (naaktbloeier). Deze opmerkelijk bloempjes bestaan uit draadvormige en opgerolde bloemblaadjes. De bloeitijd wordt mede beïnvloed door de zachtheid van de winter. Het blad dat na de bloeiperiode verschijnt is ovaal tot eivormig, groen van kleur en heeft opvallende nerven. 

De standplaats van de Hamamelis intermedia 'Arnold Promise' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende, liefst licht zure, humusrijke grond. Uiteindelijk kan de Toverhazelaar een hoogte bereiken van zo'n 300-350 cm hoog. Hierbij leent deze sierheester zich perfect als solitaire heester in bijvoorbeeld een border. Dankzij zijn vroege en opmerkelijke bloeiwijze is deze heester zeker een aanwinst in je tuin! Daarnaast laat de Hamamelis zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en is goed winterhard.

De Hamamelis intermedia 'Arnold Promise' (Toverhazelaar) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Hamamelis intermedia 'Arnold Promise' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hamamelis intermedia 'Arnold Promise'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Hamamelis intermedia 'Arnold Promise'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes