Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'

Lavendel
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Lavendel

De Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue', ook wel Lavendel genoemd is een kleurrijke tuinplant die bloeit van juni tot en met augustus. In deze maanden bloeit de plant met lichtblauwe tot violetkleurige bloemaren die druk bezocht worden door hommels, bijen en vlinders

Het smalle blad van de Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' heeft een groengrijze kleur en is bij aanraking aromatisch. Deze soort groeit vrij compact en groeit meer in de breedte dan de hoogte. Uiteindelijk bereikt de plant een hoogte van zo'n 30-50 cm.

De Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Half schaduw wordt redelijk verdragen. Belangrijk is dat de bodem (neutrale grond) voldoende vocht-doorlatend is. De Lavendel is een veelzijdige plant en kan onder andere gebruikt worden in borders, vakbeplantingen, in kruidentuinen maar ook in plantenbakken of rotstuinen. De Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' is in ons klimaat goed winterhard.

De Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' (Lavendel) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'

Artikelnummer
30
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Lavandula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Alle grondsoorten, niet te nat, Kalkrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend
 • Geurend

  Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige standplaats. Om te zorgen dat de Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant één keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maand april of mei en herhaal dit het jaar erop pas weer. Vaker bemesten van de Lavendel is niet nodig. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen.


  Snoeien

  De Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' kan het beste twee keer per jaar gesnoeid worden om verhouting van de plant tegen te gaan. De eerste keer in het voorjaar wanneer de nachtelijke vorst voorbij is. Snoei de plant hierbij niet helemaal kaal of te ver in het oude hout, er bestaat dan namelijk een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' net boven het kale hout terug. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar.

  Eind augustus/begin september dienen de uitgebloeide bloemen weggesnoeid te worden. Hier mogen een klein beetje de jonge scheuten (het blad) net onder de uitgebloeide bloemaren bijzitten. Deze snoei is bedoeld om de Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' weer terug in model te krijgen (compact vorm). Snoei in ieder geval nooit in augustus/september de plant in zijn geheel terug, deze twijgen beschermen de plant namelijk bij vorst in de winter.


  Water geven

  Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de vaste plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.