Leucanthemum vulgare 'Maikonigin'

Wilde margriet
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Wilde margriet

De Leucanthemum vulgare 'Maikonigin', ook wel Wilde margriet genoemd is een prachtige, karakteristieke polvormende vaste plant met een bossige en opgaande groeiwijze. Aan de stijve stengels groeien frisgroene, ovaalvormige bladeren met een frisgroene kleur en gekartelde bladrand. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' met grote, witgele bloemen met een diameter tot zo'n 6-8 cm. Het centrum van de bloem heeft een roomgele kleur met daarom heen zuiverwitte bloemblaadjes. De bloemen van de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' zijn tevens als snijbloem te gebruiken.

De standplaats van de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een doorlatende bodem. Met name in de winter mag de plant niet te nat staan. Deze vaste plant is toepasbaar als groepsbeplanting in een border maar is ook in kleine groepjes bij elkaar er mooi. Daarbij laat de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' zich goed combineren met andere vaste planten. Uiteindelijk bereikt de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' een hoogte van zo'n 60 cm hoog. Goed winterhard en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig.

De Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' (Wilde margriet) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Leucanthemum vulgare 'Maikonigin'

Artikelnummer
252
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Leucanthemum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend

  Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Leucanthemum vulgare 'Maikonigin'.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Leucanthemum vulgare 'Maikonigin' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het belangrijk dat de bodem in orde is. Een goede grondbewerking is namelijk de basis voor een goede (aan)groei van de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’. Om die reden adviseren wij ten alle tijden om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Wanneer je dit doet ben je verzekerd van een goede basis en daardoor dus ook van een groei- en bloeikrachtige tuin.

  Wanneer de grondbewerking is afgerond kan de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ aangeplant worden. De plantafstand voor deze soort bedraagt zo’n 9 stuks per vierkante meter. Verdeel de planten eerst netjes over het aan te planten gedeelte zodat ze ongeveer even ver uit elkaar staan. Zorg dat deze plant op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin komt te staan. Na aanplanten is het belangrijk om rijkelijk water te geven, zeker in periodes met droogte en zonneschijn.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om de vaste plant in topconditie te houden is het raadzaam om de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ twee keer per jaar te bemesten. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor ziekte en plagen en zal door de aanwezigheid van voldoende voedingstoffen rijkelijk bloeien en groeien. De eerste bemesting dient verricht te worden in het voorjaar, in de maanden maart of april. Voor de tweede bemesting kun je de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ het beste bemesten in de maanden juni of juli. In het voorjaar en zomer heeft de plant namelijk de grootste energiebehoefte. Bemest bij voorkeur op een moment wanneer er regen wordt voorspeld. Eventueel kun je ook direct na het bemesten water geven om daarmee de afgifte van voedingsstoffen direct op gang te brengen.


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 10 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Eventueel kan de plant in het najaar ook al wat ingekort worden, maar snoei de plant niet in het najaar al tot 10 cm boven de grond terug. De kans op vorstschade is dan namelijk wat groter.


  Water geven

  De Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in dat de plant, wanneer deze eenmaal is geworteld, alleen bij aanhoudende droogte water dient te krijgen. Voor het wortelgestel van de plant is het beter om in één keer rijkelijk water te geven dan iedere dag een klein beetje. Hiermee stimuleer je de wortels van de plant om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Geef bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water zodat er zo min mogelijk water verdampt. Gebruik indien mogelijk opgevangen regenwater uit bijvoorbeeld een regenton.


  Scheuren

  Na verloop van tijd (3-4 jaar) verliest de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ zijn groeikracht. Om te voorkomen dat de plant langzaamaan verpietert is het belangrijk om de plant tijdig te scheuren. Hierbij wordt de vaste plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens splits je de kluit in meerdere plantdelen. Oude delen kun je hierbij het beste weggooien en de jonge plantdelen dienen vervolgens weer terug geplant te worden. Herhaal dit om de drie jaar om zo een groei- en bloeikrachtige Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ plant te behouden.


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’ strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Leucanthemum vulgare 'Maikonigin'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.