Liriope (Leliegras/Graslelie)

Leliegras (Liriope) planten bestellen
De Liriope is een plant uit het geslacht van de Aspergefamilie (Asparagaceae). In Nederland is de plant bekend onder de naam Leliegras of Graslelie. Hoewel de Graslelie het in ons klimaat erg goed doet, komt de Liriope oorspronkelijk uit Azië. Het Leliegras is een grasachtig gewas, maar valt officieel onder de vaste planten. 

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Meest verkocht
40 cm
7 Reviews
2
79
Va.
30 cm
30 cm
30 cm
uitverkocht

Dankzij de relatief late bloei (nazomer en herfst) en het groenblijvende blad maakt de Liriope tot een veelgebruikte en populaire tuinplant. Er zijn nog wel eens wat onduidelijkheden over de standplaats van het Leliegras. De plant kan zowel in de schaduw, als in de volle zon. Het is echter belangrijk dat de Liriope op een voedselrijke en vocht-doorlatende grond staat. Met name op zonnige standplaatsen dient de plant jaarlijks rijkelijk bemest te worden om zijn mooi, donkergroene bladkleur te behouden. Veel gebruikte soorten zijn de Leliegras royal purple, Leliegras monroe white en de Leliegras moneymaker die veel worden toegepast in borders.

Afhankelijk van de soort, heeft de Liriope groen blad of bond blad. Het Leliegras heeft smalle, langwerpige bladeren die sierlijk overhangen. Omdat de plant wintergroen is verliest de Graslelie niet zijn blad. Toch kan het voorkomen dat in de winter sommige bladeren verkleuren (bruin worden). Deze kun je het beste in het vroege voorjaar terugsnoeien. Zijn veel bladeren bruin geworden? Snoei dan gerust de gehele plant terug tot zo'n 5 cm boven de grond. De Liriope zal volop nieuwe bladeren vormen en de snoei stimuleert tevens de ontwikkeling van bloemen. Afhankelijk van de soort, bloeit het Leliegras met paarse, paarsblauwe of witte bloemen. Deze bloemen steken sierlijk boven het blad uit die tot in de winter aan de plant blijven zitten. Het Leliegras is over het algemeen een goede, winterharde tuinplant. De bonte variëteiten zich iets minder winterhard maar overleven een gemiddelde winter doorgaans goed.

Het Leliegras wordt zo'n 30-40 hoog. Hierdoor kan de plant ook perfect gebruikt worden in plantenbakken en potten. Daarbij leent de Liriope zich goed voor in een border of als vakbeplanting. De Graslelie is een makkelijke, onderhoudsarme tuinplant die zich goed laat combineren met andere vaste planten of siergrassen. De Liriope heeft een pol-vormende groeiwijze. Mocht de plant na enkele jaren te groot zijn geworden, dan kan het Leliegras worden uitgegraven en opgesplitst worden in meerdere plantdelen (scheuren). Plant hierbij de mooiste en gezondste plantdelen terug. Het scheuren van de Liriope stimuleert tevens de groei en bloei van de plant.

 

Liriope (Leliegras) kopen bij Plant & Grow

De Liriope is een fantastische en relatief laat-bloeiende vaste plant (siergras). Wil jij deze plant ook in je tuin? Bestel ze dan snel in onze webshop. Het Leliegras is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, zolang het maar niet vriest. Binnen 1 tot 5 werkdagen worden je planten (zorgvuldig verpakt en zonder kwaliteitsverlies) bij je thuisbezorgd!

 

Liriope (Leliegras/Graslelie) Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen over Liriope (Leliegras/Graslelie)


Is Leliegras als bodembedekker te gebruiken?

Ja, de Liriope (Leliegras) is als bodembedekker te gebruiken. Plant hierbij dan wel zo'n 9 stuks per vierkante meter zodat de planten niet te ver uit elkaar staan en het geheel mooi dicht kan groeien.


Wat past bij Leliegras?

Leliegras laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten. Voor mooie plantcombinaties, kies een gewenste soort Lirope op deze pagina en bekijk op de productpagina het kopje "Liriope combineren met andere tuinplanten".


Wanneer Leliegras planten?

Zolang het op 't moment van aanplanten niet vriest, kan Leliegras aangeplant worden. Dit houdt in dat je niet meer afhankelijk bent van bepaalde plantseizoenen. Dit komt omdat al onze Leliegras planten in pot zijn opgekweekt en daardoor een goed ontwikkeld en sterk wortelgestel heeft.


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.